Δύναμη Παράδοσης & Επιχειρηματικότητας Γιορτής Μήλου

[χρόνος ανάγνωσης 55 δευτερόλεπτα]

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 10η Γιορτή Μήλου στον Κρουσώνα, αποτελώντας ένα σημαντικό γεγονός για την τοπική κοινωνία αλλά και για τον επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής. Η εκδήλωση συνδύασε τη γιορτή της τοπικής παράδοσης με τη στήριξη των τοπικών παραγωγών και επιχειρηματιών, αναδεικνύοντας τη σημασία της συνεργασίας και της τοπικής ανάπτυξης.
          Οι επισκέπτες απόλαυσαν τη μουσική του συγκροτήματος του Δημήτρη Βερεράκη Γ. και τις παραδοσιακές χορευτικές επιδόσεις του τοπικού χορευτικού συγκροτήματος «Αορείτες» από τις σχολές χορού Λεμονάκη. Η ατμόσφαιρα γέμισε ζωντάνια και πολιτισμό, με το μήλο να βρίσκεται στο επίκεντρο της εκδήλωσης.
          Σημαντικό κομμάτι της γιορτής αποτέλεσε ο διαγωνισμός εδεσμάτων, όπου τα τοπικά προϊόντα και η δημιουργικότητα κυριάρχησαν. Το πρώτο βραβείο μοιράστηκε ανάμεσα στη μηλόπιτα της Μαρίας Μακατουνακη και τα καλιτσούνια μήλου του Τσολάγλου, υπό την κρίση της επιτροπής, που αποτελούσαν οι Γιώργος Απλαδάς, Ελένη Λένα Ηγουμενάκη, Σεβαστή Κρασανάκη και Ρένα Γιαννουλάκη.
          Ακόμα, η μαντινάδα του Φίλιππου Σαββακή αναδείχθηκε νικήτρια, κερδίζοντας την προσοχή και τον θαυμασμό του κοινού.
          Η εκδήλωση φιλοξένησε και μια έκθεση παραδοσιακών τοπικών προϊόντων, όπου οι επιχειρηματίες και παραγωγοί της περιοχής παρουσίασαν τα προϊόντα τους, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τοπικής παραγωγής. Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση επιφανών Κρουσανιωτών, όπως του καθηγητή πανεπιστημίου πληροφορικής Μανώλη Γιαννακουδάκη, το βραβείο του οποίου απένειμε ο κ. Ζαχαρής Ευάγγελος, και του επιχειρηματία Λευτέρη Παραχεράκη, με τον κ. Γιώργο Ζερβό να του απονέμει το βραβείο.
          Η δημοσιογράφος Μαρία Καλλέργη παρουσίασε με επιτυχία την εκδήλωση, συνδέοντας τις παραδοσιακές και επιχειρηματικές αξίες με το πνεύμα του τόπου.

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω