[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 11 δευτ.]
O Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης, με επιστολή του προς την ακτοπλοϊκή εταιρεία Seatets, προτείνει εκπτωτική πολιτική στην αγορά των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Αναλυτικά η επιστολή του Συνδέσμου:
Προς: Seatets
Κύριοι,
Η επαγγελματική μας οργάνωση εκπροσωπεί tο σύνολο σχεδόν των τουριστικών γραφείων τα οποία διακινούν υπό την μορφή πρακτόρευσης, την συντριπτική πλειοψηφία του εισαγόμενου τουρισμού στην Κρήτη. Μέσω των δράσεων μας σε συνεργασία και με άλλους φορείς επιδιώκουμε την ανάπτυξη του τοπικού και εγχώριου Τουρισμού, υιοθετούμε και προωθούμε την ανάγκη παροχής ποιοτικών υπηρεσιών και εν γένει προωθούμε κατά προτεραιότητα τα συμφέροντα του Τουρισμού χωρίς να μένουμε εγκλωβισμένοι σε συντεχνιακές αντιλήψεις.
Λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες, κυρίως λόγω του πληθωρισμού και της ακρίβειας, που ταλανίζει όλη την Ευρώπη, η ως άνω ραγδαία αύξηση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, μετά βεβαιότητας θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα και για το τουριστικό προϊόν και δη για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη διακίνηση των επισκεπτών.
Θεωρώντας δεδομένη την ευαισθησία σας για τα θέματα του τουρισμού, δεδομένου ότι η τουριστική βιομηχανία της Χώρας αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη και σε άλλους τομείς, ευελπιστούμε ότι θα λάβετε υπόψη σας τις κάτωθι προτάσεις μας, ώστε να επαναπροσδιορισθεί η τιμολογιακή σας πολιτική με γνώμονα πρωτίστως την αποφυγή περαιτέρω μείωσης του εσωτερικού τουρισμού στα νησιά των Κυκλάδων και της Κρήτης και δη:
• Διεύρυνση της εκπτωτική πολιτικής στην αγορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και δη πρόβλεψη σημαντικής έκπτωσης στις περιπτώσεις early booking (π.χ μέχρι 30 Μαρτίου), όπως ακριβώς συμβαίνει με τις αεροπορικές εταιρείες.
• Ειδικά πακέτα εκπτώσεων για οικογένειες ή για ημέρες με χαμηλή πληρότητα.




