[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 30 δευτ.]
Στο πλαίσιο της υποστήριξης με πρακτικό τρόπο της εξωστρέφειας των κρητικών επιχειρήσεων το Επιμελητήριο Ηρακλείου και το Ελληνο-Αφρικανικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, διοργανώνουν ενημερωτική Εσπερίδα με θέμα τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και προοπτικές στην Υποσαχάρια Αφρική, με θέμα «Εξαγωγές Προϊόντων – Υπηρεσιών και Επενδύσεις στην Υποσαχάρια Αφρική: Προοπτικές και Ευκαιρίες».
Η Εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024 από τις 18:30 έως τις 21:00, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, Αίθουσα Καστελλάκη, Κορωναίου 9, στο Ηράκλειο και μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει συζήτηση και Β2Β
συναντήσεις.
Η Υποσαχάρια Αφρική αναδεικνύεται σε ανερχόμενη οικονομική δύναμη, με πολλές χώρες της Ηπείρου να προσφέρουν σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε τομείς όπως η αγροδιατροφή, τα τρόφιμα, οι κατασκευές, ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι μεταφορές και τα logistics, η υγεία και οι τηλεπικοινωνίες. Οι αυξημένες ανάγκες για εκσυγχρονισμό των υποδομών, τεχνολογική ανάπτυξη και βελτίωση του βιοτικού επιπέδου δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για συνεργασίες και επενδύσεις.
Οι ελληνικές επιχειρήσεις, επιδιώκοντας να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους σε νέες αγορές, βρίσκουν στην Υποσαχάρια Αφρική ευκαιρίες τόσο για εξαγωγές όσο και για παραγωγική δραστηριότητα και επενδύσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:
18.15-18.30
Καφές
18.30- 18.40
Χαιρετισμοί:
Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης
Μανώλης Αλιφιεράκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου
Βασίλης Τακάς, Πρόεδρος Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου
18.40 -20.40
Εισηγητές
• Νότιος Αφρική – H.E Mrs. Lindiwe Gail MSENGANA –NDLELA Ambassador of South Africa Embassy
• Νιγηρία – Mr. M. Patricius UJAGBOR Ambassador, Chargé d’ Affaires a.i.
• Εμπειρίες και Προκλήσεις στην Υποσαχάρια Αφρική – κ. Ανδρέας Διαμαντεας, Αντιπρόεδρος Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Finartix Fintech Solutions SA.
• Κένυα – κ. Βίκυ Πανταζοπούλου, Επίτιμη Πρόξενος της Κένυα.
• Ζάμπια – κ. Δημήτρης Λουκάς Πρόεδρος ΕλληνοΖαμπιανού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της VALUERIGHT A.E.
• Υπηρεσίες και προϊόντα για ασφαλείς εξαγωγές – κ. Άρης Κρεββατάς, Manager- Export Credit & Credit Insurance, Export Credit Greece.
20:40 – 21.00
Συμπεράσματα – Κλείσιμο
Συντονισμός:
Νίκος Σηφάκης, Οικονομικός Επόπτης & Μέλος Δ.Σ. Ελληνο-Αφρικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης.




