Επέτειος Επανάστασης Δασκαλογιάννης

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 12 δευτ.]

Ο Δήμος Σφακίων και η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων τίμησαν την Επέτειο της Επανάστασης του 1770 στην Κρήτη, γνωστή και ως «Επανάσταση Δασκαλογιάννη» με εκδήλωση στο Ηρώο της Πλατείας Δασκαλογιάννη στην Ανώπολη Σφακίων, γενέτειρα και επαναστατική έδρα του ήρωα Δασκαλογιάννη.
          Η εκδήλωση άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιμανδρίτη Παΐσιο Παπασηφάκη και τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο Ιωσήφ Περράκη. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Χαιρετισμοί απευθύνθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή και τον Δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό, καθώς και ομιλία για τα γεγονότα της εποχής από τον πρώην Δήμαρχο Σφακίων, Πολιτικό Μηχανικό, Ιωσήφ Λύκο.
          Ακολούθησαν ποιήματα από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ανώπολης, ριζίτικο τραγούδι από τον Παύλο Πρωτοπαπαδάκη και πεντοζάλι από τον Παραδοσιακό Σύλλογο «Βιγλάτορες». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κέρασμα από τον Δήμο Σφακίων και φιλοξενία για τους προσκεκλημένους από την Αντιπεριφέρεια Χανίων στην ταβέρνα «Ανώπολη».
          Στην διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τους, Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Σέβη Βολουδάκη, Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νικόλαο Καλογερή, Δήμαρχο Σφακίων Ιωάννη Ζερβό, Διοικητή Ναυστάθμου Κρήτης, Αρχιπλοίαρχο Βασίλειο Τσούκα, εκ μέρους της Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Ντόρας Μπακογιάννη, ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Παναγιώτης Αντωνόπουλος, εκ μέρους του Βουλευτή Χανίων του Σύριζα Παύλου Πολάκη, η Συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Ν. Χανίων του Σύριζα Μαρία Χίνου, Διοικητή Τμήματος Αερολιμένα Χανίων, Αστυνόμο Α’ Ευτύχιο Μαλανδράκη, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βρυσών, Επιπυραγό Σωτήριο Αργυρόπουλο, Λιμενοσταθμάρχη Λιμενικού Σταθμού Χώρας Σφακίων Παναγιώτη Σαρρή, Δήμαρχο Μυλοποτάμου Γεώργιο Κλάδο, Αντιδήμαρχο Αποκορώνου Γεώργιο Γυπαράκη, Αντιδήμαρχο Κισσάμου Βασίλειο Γλαμπεδάκη, Αντιδήμαρχο Καντάνου-Σελίνου Νικόλαο Δρακάκη, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Χανίων Αλέξανδρο Κοντορινάκη, εκ μέρους της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χανίων Στυλιανό Σεληνιωτάκη, εκπρόσωπο της Ένωσης Σφακιανών Ν. Χανίων Ευτύχη Κοπάση, Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ανώπολης Εμμανουήλ Κοπασάκη, εκπρόσωπο της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής Γεώργιο Τσουτσουνάκη, εκπρόσωπο του Πολιτιστικού Συλλόγου Φρε Αποκορώνου, εκπρόσωπο του Παραδοσιακού Συλλόγου «Βιγλάτορες», από τον απόστρατο αξιωματικό των υποβρυχίων Π.Ν.ε.α, βετεράνο πολεμικών επιχειρήσεων της Κύπρου Χρήστο Μαριδάκη, από εκπροσώπους των Οικογενειών Πρωτοπαπαδάκη, Βολουδάκη, Μανούσακα, Κουτσουπάκη, Μοράκης, Ορφανουδάκη. 

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω