Επιθεωρήσεις εξελισσόμενων έργων Κρήτης

[χρόνος ανάγνωσης 50 δευτερόλεπτα]

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε σημαντική επίσκεψη στην Κρήτη την Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2024, όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, και συμμετείχε σε επιθεωρήσεις των εξελισσόμενων έργων υποδομής του νησιού. Η επίσκεψη επικεντρώθηκε κυρίως στην πρόοδο των μεγάλων έργων του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) και του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι.
          Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στα εργοτάξια, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη για επίλυση θεμάτων απαλλοτριώσεων στον ΒΟΑΚ και προώθηση έργων όπως το τούνελ και τα αντιπλημμυρικά στο αεροδρόμιο Καστελίου.
          Τόνισε επίσης τη σημασία της οδικής ασφάλειας στο νησί, επισημαίνοντας ότι η πλήρης υλοποίηση του ΒΟΑΚ πρέπει να καλύπτει από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία.
          Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας, από την πλευρά του, σημείωσε τη συνεχή πρόοδο στο αεροδρόμιο Καστελίου, αναφέροντας ότι το έργο έχει ξεπεράσει πλέον το 40% ολοκλήρωσης. Επισήμανε τις νέες προκλήσεις, ιδιαίτερα όσον αφορά την αεροναυτιλία και τη σύνδεση με τον ΒΟΑΚ, και δήλωσε την προσήλωση του Υπουργείου στην έγκαιρη υλοποίηση των έργων.
          Η επίσκεψη έκλεισε με σύσκεψη στον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», όπου συζητήθηκε η αξιοποίηση του υφιστάμενου αεροδρομίου μετά την έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου Καστελίου. Ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε το προσωπικό για τη συμβολή τους στην εξυπηρέτηση 9,2 εκατομμυρίων επιβατών και τόνισε ότι έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για την αξιοποίηση του χώρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω