Επιστημονικό Συνέδριο Δημογραφικού

[χρόνος ανάγνωσης 43 δευτερόλεπτα]

Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) συμμετέχει για τέταρτη φορά ως συνδιοργανωτής στο 23ο Επιστημονικό Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων, το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 και 19 Οκτωβρίου 2024, στην Πανεπιστημιούπολη Ηρακλείου.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Κρητών Επιχειρείν, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Δρ. Γιώργος Ξανθός, τόνισε τη σημασία της Περιφερειακής Επιστήμης ως «κλειδί για την κατανόηση και βελτίωση των κοινωνικοοικονομικών δομών σε τοπικό επίπεδο». Υπογράμμισε πως κάθε περιοχή έχει τη δική της μοναδικότητα, ενώ παράλληλα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο περιφερειακό πλαίσιο, το οποίο διαμορφώνεται από πολύπλοκες διαδικασίες.
          Το συνέδριο με θέμα «Δημογραφική μετάβαση στο 2050 και περιφερειακές πολιτικές» θα εξετάσει τις προκλήσεις που αφορούν τις δημογραφικές μεταβολές, την περιφερειακή συνοχή, τις δημογραφικές ανισορροπίες και τους περιφερειακούς ανταγωνισμούς. Θα αποτελέσει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών μεταξύ επιστημόνων, ερευνητών και επαγγελματιών από διάφορους τομείς, προσφέροντας τη δυνατότητα να συγκριθούν αποτελεσματικές πρακτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
          Στόχος του συνεδρίου είναι η διαμόρφωση πολιτικών που θα ανταποκρίνονται στις δημογραφικές προκλήσεις, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός καλύτερου και βιώσιμου μέλλοντος για όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω