Επιτραπέζιο παιχνίδι «12+»

[χρόνος ανάγνωσης 44 δευτερόλεπτα]

Το 12ο Γυμνάσιο Ηρακλείου παρουσίασε το νέο εκπαιδευτικό του εγχείρημα, το επιτραπέζιο παιχνίδι «12+», το οποίο αναπτύχθηκε με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Το παιχνίδι δημιουργήθηκε από την κοινότητα του σχολείου με στόχο την ενίσχυση της μάθησης μέσα από το παιχνίδι και θα διανεμηθεί στα γυμνάσια της Κρήτης, σε νησιά και ακριτικές περιοχές.
          Η ομάδα των εκπαιδευτικών, με επικεφαλής την Ειρήνη Αποστολάκη, Στυλιανή Αραβιάκη, Ελευθερία Βασιλειάδη, Γεωργία Καθαράκη, Σοφία Μανετάκη και Ελευθερία Πετράκη, εργάστηκε σκληρά για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. Οι μαθητές, από την πλευρά τους, ανέλαβαν το καλλιτεχνικό μέρος, προσδίδοντας μια φρέσκια και δημιουργική αισθητική στο παιχνίδι.
          Το «12+» προάγει την παιγνιώδη μάθηση, μια μεθοδολογία που ενσωματώνει το παιχνίδι στη μαθησιακή διαδικασία, προσφέροντας έναν πιο διασκεδαστικό και αποδοτικό τρόπο απόκτησης γνώσεων. Παράλληλα, καλλιεργεί κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, όπως η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα και η ικανότητα συνεργασίας. 
          Το παιχνίδι περιλαμβάνει ερωτήσεις που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων, προσφέροντας ένα διαδραστικό και συνεργατικό περιβάλλον μάθησης. Η πρωτοβουλία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την προώθηση της καινοτομίας στην εκπαίδευση, όπως τόνισε και η Ελένη Μαράκη, εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για θέματα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, υπογραμμίζοντας την αξία της καινοτόμου αυτής προσέγγισης για την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω