Ηράκλειο 7η Γαστρονομική Πόλη UNESCO

[χρόνος ανάγνωσης 36 δευτερόλεπτα]

Μια από τις 7 Δημιουργικές Πόλεις Γαστρονομίας της UNESCO παγκοσμίως, είναι πλέον το Ηράκλειο, καθώς συμπεριλήφθηκε στο Παγκόσμιο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων.
Το αποτέλεσμα ήρθε μετά από συντονισμένες ενέργειες του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Ηράκλειο ΜΑΕ», του Δήμου και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, όπως ειπώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού-Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης της Υπαίθρου και Τουρισμού Γιώργο Σισαμάκη στην διάρκεια του χαιρετισμού του στην 3η Παγκρήτια Ημερίδα Τουρισμού «Κρητών Φιλοξενείν» που φιλοξένησε φέτος τον Οκτώβριο το Ηράκλειο. Έτσι η Κρήτη αποκτά τον πρώτο της Γαστρονομικό Προορισμό διεθνούς επιπέδου.
          Ο κ. Γιώργος Σισαμάκης κατά την επίσκεψή του στην έκθεση Filoxenia, σημειώνει ότι είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε μία μεγαλύτερη ώθηση στην αναπτυξιακή δυναμική του Ηρακλείου, όπως και να συνάψουμε νέες σημαντικές και ελπιδοφόρες συνεργασίες, ενώ συνομιλήσαμε με την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, την Υφυπουργό Τουρισμού κα Έλενα Ράπτη, την Χρυσή Ολυμπιονίκη κα Βούλα Πατουλίδου και τον Πρόεδρο της Filoxenia Union – Experience Crete κ. Γιώργο Χριστοδουλάκη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω