Η μηχανή της γένεσης

[χρόνος ανάγνωσης 47 δευτερόλεπτα]

Οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης κυκλοφόρησαν το βιβλίο με τίτλο «Η Μηχανή της Γένεσης: Ξαναγράφοντας τη ζωή στην εποχή της συνθετικής βιολογίας» των Amy Webb και Andrew Hessel, σε μετάφραση του Μιχάλη Μακρόπουλου. Το βιβλίο ανήκει στη σειρά «Επιστημονικά θέματα» και εξετάζει τις ριζοσπαστικές αλλαγές που φέρνει η συνθετική βιολογία.
          Ενώ ο 20ός αιώνας εστίασε στην ανάλυση των δομικών στοιχείων της ζωής, ο 21ος αιώνας φέρνει μια νέα γενιά βιολόγων που υπόσχεται να αποκαλύψει και να αναδημιουργήσει τη ζωή. Η συνθετική βιολογία μας επιτρέπει όχι μόνο να κατανοήσουμε τον βιολογικό κώδικα, αλλά και να τον ξαναγράψουμε με τρόπους που υπόσχονται βελτίωση.
          Στο βιβλίο αυτό, οι συγγραφείς εξηγούν πώς μηχανικοί και βιολόγοι σχεδιάζουν νέους ζωντανούς οργανισμούς και πώς νεοφυείς επιχειρήσεις και επιστήμονες χρησιμοποιούν τη συνθετική βιολογία για να δημιουργήσουν νέα υπολογιστικά συστήματα, αποθηκευτικά μέσα από DNA και ανθρώπινα όργανα εκτός του σώματος. Ένα πολύπλοκο οικοσύστημα επιστημόνων, εργαστηρίων και εταιρειών εργάζεται για να επαναπροσδιορίσει τη ζωή και να δημιουργήσει νέες μορφές της.
          Με αυτό το βιβλίο, οι Webb και Hessel προβλέπουν ότι η ζωή σύντομα δεν θα είναι θέμα τύχης αλλά επιλογής και σχεδιασμού, με τη συνθετική βιολογία να επηρεάζει την οικογένεια, την υγεία, την κατοικία και την τροφή μας, καθώς και την επιβίωση μας στον πλανήτη, ειδικά σε μια εποχή κλιματικής κρίσης.

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω