Η σταθερή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την έλλειψη οξυγόνου σε βάθος 25 μέτρων στη θάλασσα δημιουργούν ιδανικό περιβάλλον για παλαίωση του κρασιού και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ) προχώρησε στη βύθιση 5.000 φιαλών οίνου.
Το κρασί που θα παλαιώνεται με αυτό τον τρόπο θα φέρει την ονομασία «Ναυάγιο», και η επιτυχία του θα φέρει προστιθέμενη αξία στον Κρητικό αμπελώνα αναδεικνύοντας τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του Κρητικού οίνου.
Τα αποτελέσματα του εγχειρήματος ωρίμανσης του οίνου στη θάλασσα, με ποικιλίες μαντηλάρι και κοτσυφάλι, θα γίνουν γνωστά τον Αύγουστο.