Κατάργηση Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. – Τ.Χ.Σ.

[χρόνος ανάγνωσης 40 δευτερόλεπτα]

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η αναδιάρθρωση της «Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας» (Ε.Ε.ΣΥ.Π.) και των θυγατρικών της, όπου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ.) και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) απορροφάται από την Ε.Ε.ΣΥ.Π.
Για τον σκοπό αυτό, υπογράφεται σύμβαση μεταξύ των διοικητικών συμβουλίων του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. και της Ε.Ε.ΣΥ.Π., η οποία προσυπογράφεται από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ως εκπρόσωπο του μοναδικού μετόχου της Ε.Ε.ΣΥ.Π., δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και καταχωρείται στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).
          Με την καταχώριση της σύμβασης συγχώνευσης στο Γ.Ε.ΜΗ., η Ε.Ε.ΣΥ.Π. υποκαθίσταται αυτοδικαίως ως καθολικός διάδοχος στο σύνολο της περιουσίας, των δικαιωμάτων, των υποχρεώσεων, των αρμοδιοτήτων και γενικά των εννόμων σχέσεων του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., συμπεριλαμβανομένων των εμπραγμάτων δικαιωμάτων επί ακινήτων, καθώς και των διοικητικών αδειών που έχουν εκδοθεί υπέρ του ΤΑΙΠΕΔ.
          Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανέρχεται σε σαράντα εκατομμύρια (40.000.000) ευρώ, διαιρείται σε σαράντα χιλιάδες (40.000) κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας χιλίων (1.000) ευρώ εκάστης. Το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας καλύπτεται στο σύνολό του από το Ελληνικό Δημόσιο.

Ολόκληρο το ΦΕΚ με την δημοσίευση του νόμου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω