Κατασκευή ράμπας πλοίων Αγίας Ρουμέλης

[χρόνος ανάγνωσης 44 δευτερόλεπτα]

Εγκρίθηκε με την υπ’ αριθμ. 135638/20-9-2024 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νικόλαου Παπαθανάση, η χρηματοδότηση του Προτεινόμενου Έργου του Δήμου Σφακίων με τίτλο: «Κατασκευή ράμπας εξυπηρέτησης Ε/Γ -O/Γ πλοίων στην Αγία Ρουμέλη Δήμου Σφακίων» (Κωδικός ΟΠΣ ΤΑ 5224418), της Δράσης 16975 – Παρεμβάσεις αναβάθμισης περιφερειακών λιμένων.
          Το συγκεκριμένο έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με το ποσό των 637.200,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και ο εκτιμώμενος χρόνος υλοποίησης του έργου θα είναι δεκατρείς (13) μήνες.
          Ο Δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός αναφέρει ότι «Ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα, την πρώην Υπουργό, Βουλευτή Χανίων της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη, τον Πρόεδρο Δημήτριο Βιριράκη και τα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου Ν. Χανίων.»
          Βασικό θεμέλιο για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος αποτέλεσε η ανάθεση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα λιμάνια του Δήμου Σφακίων σε εταιρεία μελετών από το Λιμενικό Ταμείο Νομού Χανίων, κατά τη διάρκεια της θητείας του Δημάρχου ως Προέδρου, και συγκεκριμένα την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019.
          Πρόκειται για ένα έργο πνοής που θα δώσει τη δυνατότητα για ασφαλέστερη πρόσβαση στα πλοία, τα οποία προσεγγίζουν τον οικισμό της Αγίας Ρουμέλης, εξυπηρετώντας την ανάγκη των ντόπιων και επισκεπτών της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω