[χρόνος ανάγνωσης 48 δευτερόλεπτα]
Με παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πλατανιά Ιωάννης Μαλανδράκης, θεωρεί καταχρηστική τη διάταξη παρακράτησης 20% του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων, υπέρ του Δημοσίου, καθώς αφαιρούνται έσοδα από τους Δήμους και μάλιστα χωρίς καμία ανταποδοτικότητα από το κράτος.
Συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννης Μαλανδράκης αναφέρει: «Με αφορμή την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου σε πρόσφατο νόμο, εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την παρακράτηση του 20% επί του τέλους διαμονής παρεπιδημούντων και των ακαθάριστων εσόδων.
Η παραπάνω τροποποίηση είναι καταχρηστική και πλήττει τα έσοδα των Δήμων αφού χωρίς ίχνος ανταποδοτικότητας υπηρεσιών από την ΑΑΔΕ, σφετερίζεται μέρος των εσόδων που ανήκουν στους Δήμους και στις υπηρεσίες που αυτοί προσφέρουν. Οφείλουν όλοι οι Δήμοι και οι Δημοτικές Αρχές να αντιδράσουμε σε οτιδήποτε πλήττει τα συμφέροντα τόσο των δημοτών όσο και των Δήμων και μειώνουν την ήδη «ισχνή» οικονομική κατάσταση των Δήμων.»




