Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς

[χρόνος ανάγνωσης 42 δευτερόλεπτα]

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, στο Φαράγγι της Σαμαριάς, σημειώθηκαν κατολισθήσεις που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο μίας επισκέπτριας. Το συμβάν έλαβε χώρα σε ένα από τα πλέον δημοφιλή φυσικά αξιοθέατα της Κρήτης, προσελκύοντας την προσοχή των αρχών και των αρμόδιων φορέων.
Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, από το σύνολο των 1.074 επισκεπτών που βρίσκονταν εκείνη την ημέρα στο φαράγγι, δεν καταγράφηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Μέχρι τις 16:55 το απόγευμα, όλοι οι επισκέπτες κατάφεραν να εξέλθουν με ασφάλεια, εκτός από δύο άτομα, τα οποία συνοδεύονται εποπτευόμενα προς την έξοδο Ξυλόσκαλο. Επιπλέον, δέκα άτομα φιλοξενούνται προσωρινά στο χωριό της Σαμαριάς.
          Στην περιοχή έχουν κινητοποιηθεί ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.) και της Πυροσβεστικής, οι οποίες επιχειρούν για την ασφάλεια και τον συντονισμό της εκκένωσης. Παράλληλα, το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους, έως ότου ολοκληρωθεί αυτοψία από εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) και από ομάδα γεωλόγων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
          Το τραγικό αυτό περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία της συνεχούς παρακολούθησης και συντήρησης των φυσικών περιοχών υψηλής επισκεψιμότητας, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών και να αποφευχθούν παρόμοια ατυχήματα στο μέλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω