Κοινωνικός τουρισμός συνταξιούχων πρώην ΟΑΕΕ

[χρόνος ανάγνωσης 58 δευτερόλεπτα]

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του Προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους e-ΕΦΚΑ -πρώην ΟΑΕΕ περιόδου 2024- 2025. Σκοπός του Προγράμματος είναι η πραγματοποίηση διακοπών, σε καταλύματα του Μητρώου Παρόχων, μέσω της Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.
          Δικαιούχοι του προγράμματος ορίζονται συνταξιούχοι του e ΕΦΚΑ – πρώην ΟΑΕΕ και ως Ωφελούμενοι του προγράμματος ορίζονται οι εξής:
● Τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των πέντε και έως δεκαοχτώ ετών. Για τους σκοπούς της παρούσας ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 01.01.2024.
● Τέκνα των δικαιούχων ηλικίας άνω των 18 ετών, έμμεσα ασφαλισμένα από τον δικαιούχο ή τον άλλον γονέα, ή άμεσα ασφαλισμένα λόγω αναπηρίας σε ποσοστό 67% και άνω ισοβίως, χωρίς ημέρες εργασίας.
● Οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών. 
● Οι συνοδοί των δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων α’ έως γ’ ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας, η οποία βεβαιώνεται από τον αρμόδιο δημόσιο φορέα βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, όπως η Δημόσια Πρόσκληση ορίζει.
          Το πρόγραμμα διαρκεί 12 μήνες και η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων – ωφελουμένων ορίζεται από μία έως έξι διανυκτερεύσεις ενώ για τις περιοχές των νήσων Λέρου, Λέσβου, Χίου, Κω και Σάμου, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δέκα διανυκτερεύσεις, και για των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του Ν. Ευβοίας, καθώς και των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας, Καρδίτσας, Λάρισας Τρικάλων και Έβρου, όπου είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν έως δώδεκα διανυκτερεύσεις.

Ολόκληρο το ΦΕΚ με την ΚΥΑ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω