Κρήτη κέντρο γνώσης & καινοτομίας

[χρόνος ανάγνωσης 51 δευτερόλεπτα]

Στην 14η Επιστημονική Διημερίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), που πραγματοποιήθηκε στην αρχαία Ολυμπία, συμμετείχε η Εντεταλμένη Σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης στον Τομέα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Ελένη Μαράκη-Μπελαδάκη. Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, η κ. Μαράκη απηύθυνε χαιρετισμό και τόνισε τη δέσμευση της Περιφέρειας στην προώθηση της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
          Η διημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, έλαβε χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Στην ομιλία της, η κ. Μαράκη παρουσίασε τις δράσεις της Περιφέρειας Κρήτης στον τομέα της Παιδείας και της Δια Βίου Μάθησης, δίνοντας έμφαση στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που προάγουν την καινοτομία και τη συνεργασία με εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.
          Επιπλέον, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Κρήτης κατατάχθηκε δεύτερη στην Ελλάδα στον Δείκτη Καινοτομίας για το 2023, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επιτυγχάνοντας σημαντική πρόοδο στην έρευνα και καινοτομία. Στόχος της Περιφέρειας είναι η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και η προαγωγή της γνώσης σε όλα τα επίπεδα.
          Η κ. Μαράκη επισήμανε, επίσης, τον στρατηγικό ρόλο του Κόμβου Καινοτομίας της Κρήτης, που στοχεύει στη δημιουργία δραστηριοτήτων υψηλής προστιθέμενης αξίας και θέσεων εργασίας. Το όραμα της Περιφέρειας, όπως υπογράμμισε, είναι να καταστεί η Κρήτη κέντρο γνώσης και καινοτομίας, ικανό να στηρίξει τη βιώσιμη ανάπτυξη και την εξωστρέφεια του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω