Κρητικά Βραβεία Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 26 δευτ.]

Το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρεια Κρήτης καλεί κρητικές επιχειρήσεις (με δηλωμένη έδρα στην Περιφέρεια Κρήτης) οι οποίες έχουν αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες ή διαδικασίες, να δηλώσουν συμμετοχή για τα Βραβεία Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας 2024, τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί και απονέμονται για 2η χρονιά. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2024.
          Όλες οι Κρητικές επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες ή διαδικασίες μπορούν να υποβάλουν υποψηφιότητα σε μία ή και σε περισσότερες κατηγορίες, διαδικτυακά στην εξής ηλεκτρονική φόρμα.
          Τα Βραβεία, σκοπό έχουν να αποτελέσουν έναν επιπρόσθετο μηχανισμό ενδυνάμωσης αλλά και έμπρακτης αναγνώρισης της σημαντικότητας του οικοσυστήματος της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κρήτης.
Ειδικότερα, προβλέπονται οι παρακάτω 4 κατηγορίες βράβευσης:
✓ Βραβείο Καλύτερης Νέας Καινοτόμου Επιχείρησης
✓ Βραβείο στην Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας
✓ Βραβείο στην Καινοτομία Βιωσιμότητας & Ανθεκτικότητας
✓ Βραβείο στην Καινοτομία Επιχειρησιακής Διαδικασίας
Αναλυτικότερα οι κατηγορίες των Βραβείων: 
1. Βραβείο Καλύτερης Νέας Καινοτόμου Επιχείρησης

Αναγνώριση της καλύτερης νέας καινοτόμου επιχείρησης, με μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής η λειτουργία της εταιρείας να μην ξεπερνά τα 8 έτη από την ημερομηνία έναρξης στη Δ.Ο.Υ. πριν την ημερομηνία υποβολής δήλωσης συμμετοχής στον διαγωνισμό. 
2. Βραβείο στην Καινοτομία Προϊόντος/Υπηρεσίας 
Αναγνώριση ενός οργανισμού ο οποίος κατάφερε να εντοπίσει και στη συνέχεια να αναπτύξει ένα (υλικό ή άυλο) προϊόν/υπηρεσία και κατ’ αυτόν τον τρόπο να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του οργανισμού. Ειδικότερα, η καινοτομία προϊόντος απευθύνεται σε μια επιχείρηση που προσφέρει ή χρησιμοποιεί ένα προϊόν το οποίο είναι μοναδικό, ενώ ταυτόχρονα προάγει και συνολικότερα τον κλάδο παραγωγής στον οποίο δραστηριοποιείται. 
3. Βραβείο στην Καινοτομία Βιωσιμότητας & Ανθεκτικότητας 
Αναγνώριση ενός οργανισμού ο οποίος κατάφερε να εντοπίσει και στη συνέχεια να αναπτύξει μια καινοτόμο διαδικασία βιωσιμότητας, η οποία συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της κοινωνικής ζωής, προστατεύει το οικοσύστημα και διατηρεί τους φυσικούς πόρους για τις μελλοντικές γενιές. Η καινοτομία βιωσιμότητας αφορά διαδικασίες, πρακτικές και συστήματα που επιφέρουν σημαντικές θετικές εξωτερικότητες και επιδράσεις στην κοινωνία και στο φυσικό περιβάλλον. 
4. Βραβείο στην Καινοτομία Επιχειρησιακής Διαδικασίας 
Αναγνώριση ενός οργανισμού η επιτυχία του οποίου εντοπίζεται κυρίως σε μία καινοτόμο σκέψη, η οποία οδήγησε στον εντοπισμό και στη συνέχεια στην εφαρμογή μιας επιχειρησιακής καινοτομίας Η διαδικασία αυτή συνέβαλε στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας διαχείρισης μίας ομάδας ή στην ενίσχυση της αποδοτικότητας υλοποίησης ενός έργου στον χώρο του οργανισμού. 
          Τα βραβεία θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση το Νοέμβριο του 2024.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω