Κυκλική Οικονομία & Κρητική Παράδοση

[χρόνος ανάγνωσης 44 δευτερόλεπτα]

Έργα τέχνης που αναπαριστούν Κρητικούς καλλιτέχνες Σκουλά, Ψαραντώνη, Μαρτσάκη, παρέδωσαν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων, τρεις νέοι επιχειρηματίες, ο Άγγελος Ζαμάνης, ο George Han και ο Θωμάς Ασλανίδης της οινοποιητικής εταιρείας «ΑιΩ» (που σημαίνει αισθάνομαι).
Ειδικότερα πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής που αναπαριστούν φιγούρες προσωπικοτήτων της Κρήτης έχουν φιλοτεχνηθεί, πάνω σε ανακυκλώσιμα υλικά στα οποία μπορούν να τοποθετηθούν φυτά για την απορρόφηση διοξειδίου του άνθρακος έτσι ώστε να εφαρμοστεί η κυκλική οικονομία στην πράξη και να προωθηθεί ο πολιτισμός της Κρήτης.
            Η συγκεκριμένη κοινωνική προσφορά της «ΑιΩ», ενσωματώνει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, στοχεύει στη μείωση των αποβλήτων, στη μέγιστη αξιοποίηση των πόρων και παράλληλα, προωθεί την πολιτιστική κληρονομιά της Κρήτης μέσω της τέχνης, συνδυάζοντας έτσι την πολιτιστική με την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
            Τέτοιου είδους δράσεις και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, παρέχουν προστιθέμενη αξία στις πολιτιστικές και περιβαλλοντικές παραδόσεις στο νησί, που μπορούν να αξιοποιηθούν από το σύνολο του επιχειρηματικού οικοσυστήματος του νησιού ώστε να προασπίζεται η ανθεκτικότητα της Κρητικής οικονομίας.
            Στην σεμνή τελετή παράδοσης των έργων τέχνης συμμετείχαν επίσης οι υιοί του Βασίλη Σκουλά και ο κ. Αντώνης Κρητικός, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οργάνωσης της Γραμματείας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής της Νέας Δημοκρατίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω