Μαθηματικά για νήπια

[χρόνος ανάγνωσης 54 δευτερόλεπτα]

Το βιβλίο του Ναόγια Ιµανίσι, «Μαθηματικά για νήπια – Λογική, μαθηματικά & κριτική σκέψη», κυκλοφορεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, σε μετάφραση της Αλεξάνδρας Γουργιώτη.
ΛΥΣΕ, ΜΑΘΕ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕ!
Μέτρα τα πηδηματάκια του βατράχου, ψάξε τα σχήματα πάνω στο πειρατικό καράβι, βρες τον δρόμο σου σ’ έναν λαβύρινθο με βοηθό την αφαίρεση – το Μαθηματικά για νήπια, ένα βιβλίο γεμάτο πολύχρωμα σχέδια και ασκήσεις, βοηθά τα παιδιά του νηπιαγωγείου να θεμελιώσουν τις γνώσεις τους στα μαθηματικά, τη λογική, την κριτική σκέψη, αλλά και να καλλιεργήσουν την αυτοπεποίθησή τους.
175 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ = ΣΟΥΠΕΡ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Από τους λαβύρινθους και τα παζλ έως τις ασκήσεις με κενά που πρέπει να συμπληρώσουν, το βιβλίο διασκεδάζει τα παιδιά και τους μαθαίνει πάρα πολλά.
ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ 
Οργανωμένες σε 4 επίπεδα, οι δραστηριότητες βασίζονται σε γνώσεις που ήδη αποκτήθηκαν, ώστε τα παιδιά να συλλάβουν νέες μαθηματικές έννοιες χωρίς να βαρεθούν ποτέ. 
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ 
Το βιβλίο διδάσκει στα παιδιά έννοιες της ηλικίας τους. Προχωρώντας πέρα από το σχολικό πρόγραμμα, μαθαίνουν να μετρούν μέχρι το 100, να προσθέτουν και να αφαιρούν, να αναγνωρίζουν σχέδια και σχήματα, να λύνουν προβλήματα κ.ά.
          Ο Ναόγια Ιµανίσι είναι ειδικευόμενος στον τομέα της εκπαίδευσης. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Λος Άντζελες από το 2000, υπηρετώντας ως δάσκαλος στην Γ΄ τάξη του δημοτικού, ως προγυμναστής μαθηματικών και, πιο πρόσφατα, ως σχολικός συντονιστής. Συμμετέχει επίσης στο Πρόγραμμα Μαθηματικών του UCLA ως υπεύθυνος καθηγητής και ειδικός στη Γνωστικά Καθοδηγούμενη Διδασκαλία.

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω