Μηχανοκίνητος αθλητισμός & βιώσιμος τουρισμός

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 16 δευτ.]

Ο Τουρισμός του ΟΗΕ και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτων (FIA), συνεργάστηκαν για να προωθήσουν τον Αθλητικό Τουρισμό σε παγκόσμια κλίμακα. Το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) σηματοδοτεί ένα βήμα προς τα εμπρός στη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών, υπογραμμίζοντας την αμοιβαία αφοσίωσή τους στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον θετικό αντίκτυπο του αθλητικού τουρισμού στους προορισμούς. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την επιρροή, στοχεύει να αξιοποιήσει τη δύναμη των αθλητικών εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης για να προωθήσει τον τουρισμό, την οικονομική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα.
          Το νέο Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) σηματοδοτεί ένα βήμα προς τα εμπρός στη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών, υπογραμμίζοντας την αμοιβαία αφοσίωσή τους στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τον θετικό αντίκτυπο του αθλητικού τουρισμού στους προορισμούς. Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και την επιρροή, στοχεύει να αξιοποιήσει τη δύναμη των αθλητικών εκδηλώσεων παγκόσμιας κλάσης για να προωθήσει τον τουρισμό, την οικονομική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα.
          Το Μνημόνιο Συνεννόησης υπεγράφη από τον Πρόεδρο της FIA Μοχάμεντ Μπεν Σουαλιέμ και τον Γενικό Γραμματέα Τουρισμού του ΟΗΕ Ζουράμπ Πολολικασβίλι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Grand Prix της Formula 1 στη Μόντσα της Ιταλίας.
          Ο Γενικός Γραμματέας  Τουρισμού του ΟΗΕ Zurab Pololikashvili δήλωσε: «Η διασταύρωση αθλητισμού και τουρισμού προσφέρει τεράστιες δυνατότητες για βιώσιμη ανάπτυξη, οικονομική ανάπτυξη και προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών. Η συνεργασία μας με το Θυγατρικό Μέλος της FIA είναι ένα κρίσιμο βήμα προς τα εμπρός για την αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας.» 
          Ο Πρόεδρος της FIA Mohammed Ben Sulayem, τόνισε: «Αυτή η συνεργασία με τον UN Tourism αποτελεί απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσης της FIA για βιώσιμο τουρισμό και κοινωνική ευθύνη. Ευθυγραμμίζοντας τις παγκόσμιες πρωτοβουλίες μας με την αποστολή του UN Tourism, εμείς δεν προάγουμε μόνο υπεύθυνα ταξίδια, αλλά και θέτουμε νέα σημεία αναφοράς για τη βιωσιμότητα σε όλες τις εκδηλώσεις της FIA.»
          Πάνω από 40 χρόνια Συνεργασίας με τον Τουρισμό του ΟΗΕ, η FIA έχει υπηρετήσει ως η κορυφαία οντότητα στον τομέα του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και του βιώσιμου τουρισμού. Υπό την ηγεσία του Ben Sulayem, η Ομοσπονδία επιβλέπει μερικές από τις πιο διάσημες διοργανώσεις αγώνων αυτοκινήτων στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Formula 1, η οποία προσελκύει εκατομμύρια διεθνείς θαυμαστές και ενισχύει σημαντικά τον τοπικό τουρισμό στις πόλεις υποδοχής.
          Ως αναγνώριση της συνεισφοράς του, ο Πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem διορίστηκε Πρεσβευτής του ΟΗΕ για τον Αειφόρο Τουρισμό, στην κατηγορία «Αθλητισμός». Αυτό το ραντεβού υπογραμμίζει την αφοσίωσή του στην ενσωμάτωση της βιωσιμότητας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού, προωθώντας πρωτοβουλίες που ευθυγραμμίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) και ενισχύοντας το παγκόσμιο τουριστικό τοπίο.
          Συγκεκριμένα ο κ. Mohammed Ben Sulayem ανέφερε: «Είναι τιμή μου εκ μέρους της FIA που διορίζομαι ως Πρέσβης Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών για τον Αειφόρο Τουρισμό. Η FIA υπήρξε πρωτοπόρος σε αυτόν τον τομέα στον αθλητισμό, την κινητικότητα και τον τουρισμό. Μαζί με τους εταίρους μας στον Τουρισμό του ΟΗΕ, θα διασφαλίσει ότι η ομοσπονδία θα συνεχίσει να επικεντρώνεται στην παροχή ζωτικών λύσεων βιωσιμότητας για όλους».
          Η συνεργασία μεταξύ του UN Tourism και της FIA θα συμβάλει στην προώθηση της κατανόησης των δυνατοτήτων του αθλητικού τουρισμού. Με κατά προσέγγιση αξία 609 δισεκατομμυρίων δολαρίων και με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 17,5%, είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς στον τουρισμό, με τους τομείς του τουρισμού και του αθλητισμού να συνδέονται στενά μέσω του αντίκτυπού τους τόσο κοινωνικά όσο και πολιτιστικά και του ρόλου τους στην οικονομική διαφοροποίηση και κοινωνική ανάπτυξη.
          Καθώς ο Τουρισμός των Ηνωμένων Εθνών συνεχίζει να προωθεί αυτό το δυναμικό πεδίο, το επερχόμενο 3ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αθλητικού Τουρισμού (Μαδρίτη, Ισπανία, 28-29 Νοεμβρίου 2024) θα χρησιμεύσει ως βασική πλατφόρμα για την προώθηση αυτών των συζητήσεων. Η FIA αναμένεται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο, φέρνοντας την τεχνογνωσία της στο προσκήνιο των συζητήσεων για τη βιωσιμότητα, την οικονομική ανάπτυξη και την παγκόσμια συνεργασία στον αθλητικό τουρισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω