Νέες Φορολογικές Διευκολύνσεις Μικρών Σκαφών

[χρόνος ανάγνωσης 36 δευτερόλεπτα]

Σημαντικές αλλαγές στη φορολόγηση των μικρών σκαφών αναψυχής β΄ κατηγορίας φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συμπληρωματικές διατάξεις». Με βάση τη νέα νομοθετική ρύθμιση, τα σκάφη αναψυχής β΄ κατηγορίας με μήκος κάτω των 7 μέτρων απαλλάσσονται τόσο από τον ειδικό φόρο πλοίων όσο και από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης.
          Ένα από τα σημαντικά σημεία της τροπολογίας είναι η αναδρομική ισχύς της απαλλαγής από τον ειδικό φόρο πλοίων. Συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των σκαφών αυτών δεν θα υποχρεούνται να καταβάλλουν τον σχετικό φόρο για τα έτη 2020, 2021, 2022 και 2023. Για εκείνους που έχουν ήδη καταβάλει τον φόρο κατά τα έτη αυτά, προβλέπεται η επιστροφή του, αν και ο αριθμός των συγκεκριμένων περιπτώσεων παραμένει περιορισμένος.
          Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα διευκολύνει την ιδιοκτησία μικρών σκαφών, αλλά πιθανότατα θα ενθαρρύνει και νέες αγορές, δημιουργώντας ένα ευνοϊκότερο περιβάλλον για την αγορά θαλάσσιου τουρισμού και αναψυχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω