Οι Πηγές & το Ιστορικό Μουσείο Αρμένων

[χρόνος ανάγνωσης 44 δευτερόλεπτα]

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου, κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την επίλυση των προβλημάτων που αφορούν τις Πηγές Αρμένων, μία τοποθεσία εξαιρετικής ιστορικής και περιβαλλοντικής σημασίας. Αντιλαμβανόμενος τη σπουδαιότητα του ζητήματος για την τοπική κοινωνία, ο κ. Κουκιανάκης ενημέρωσε για τις δικαστικές ενέργειες που έχουν αναληφθεί ώστε να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα στην περιοχή. Παρά τις καθυστερήσεις στη διαδικασία, ο Δήμος παραμένει σταθερά προσηλωμένος στην αναζήτηση λύσεων για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
          Στο επίκεντρο της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής βρίσκεται επίσης η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι κατά την προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 15 Οκτωβρίου, θα εισηγηθεί την πρόταση απαλλοτρίωσης κτηρίου πλησίον των Πηγών Αρμένων, με σκοπό να στεγαστεί το Ιστορικό Μουσείο Αρμένων. Το μουσείο αυτό θα φωτίσει σημαντικές πτυχές της ιστορίας του τόπου, όπως η Συνέλευση για τη σύνταξη του πρώτου Συντάγματος της Κρήτης, προσφέροντας στους επισκέπτες μία πύλη στο παρελθόν.
          Η Δημοτική Αρχή δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για την αποκατάσταση της πρόσβασης στις Πηγές και τη δημιουργία του μουσείου, ενισχύοντας έτσι τον πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο της περιοχής, προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω