Παγκοσμίως αύξηση εσόδων

[χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά και 14 δευτ.]

Η Wyndham Hotels & Resorts δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα της ανάπτυξης που πέτυχε το 2ο τρίμηνο του 2024, καταγράφοντας σε παγκόσμιο επίπεδο αύξηση εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο κατά 2% σε σταθερές τιμές. Ο συνολικός αριθμός των δωματίων της εταιρείας παγκοσμίως, αυξήθηκε κατά 4% ετησίως, συγκριτικά με το 2ο τρίμηνο του 2023. Επίσης, άνοιξε περισσότερα από 18.000 δωμάτια παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 7.000 στις ΗΠΑ, ισοδυναμώντας με ετήσια αύξηση 16% έναντι του 2ου τριμήνου του 2023, ενώ εγκαινίασε τις πρώτες σουίτες μακράς διαμονής, Echo Suites Extended Stay by Wyndham. Χορήγησε 180 συμβόλαιά της σε νέους συνεργάτες της παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 96 στις ΗΠΑ, αντιστοιχώντας σε ετήσιους ρυθμούς αύξησης τους κατά 33% το 2ο τρίμηνο του 2024 έναντι της ίδιας περιόδου του 2023. Η αναπτυξιακή της προοπτική ενισχύθηκε ως εκ τούτου κατά 1% σε σύγκριση με το 1ο τρίμηνο του 2024 και κατά 7% ετησίως, συγκριτικά με το 2ο τρίμηνο του 2023, στον αριθμό ρεκόρ των 245.000 δωματίων. 
          Επίσης, τα έσοδα από συμπληρωματικές δραστηριότητες αυξήθηκαν κατά 6% συγκριτικά με το 2ο τρίμηνο του 2023. Τα μειωμένα ανά μετοχή κέρδη (diluted earnings) αυξήθηκαν 30%, στα 1,07 δολ.,και τα προσαρμοσμένα, μειωμένα ανά μετοχή κέρδη (adjusted diluted EPS) αυξήθηκαν κατά 22% στα 1,13 δολ., ή κατά 12% σε συγκρίσιμη βάση. Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν το 2ο τρίμηνο του 2024 στα 86 εκατ. δολ., αυξημένα κατά 23% συγκριτικά με το 2ο τρίμηνο του  2023. Το προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα (adjusted net income) έφτασε στα 91 εκατ. δολ., με αύξηση 14% από το 2ο τρίμηνο του 2023. Τα προσαρμοσμένα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 13% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του 2023, στα 178 εκατ. δολ., ή κατά 6% σε συγκρίσιμη βάση. Η εταιρεία απέδωσε 162 εκατ. δολ. στους μετόχους της μέσω επαναγοράς μετοχών, αξίας 131 εκατ. δολ. και απένειμε μέρισμα τριμήνου σε ρευστό της τάξεως των 0,38 δολ. ανά μετοχή. Ολοκλήρωσε επίσης επιτυχώς την αναδιαπραγμάτευση της δανειακής γραμμής Β (Term Loan B Facility), μειώνοντας το επιτόκιό της δανεισμού κατά 60 μονάδες βάσης (0,60%) στο επίπεδο του ημερήσιου επιτοκίου προθεσμιακής διάρκειας  (Secured Overnight Financing Rate – SOFR) συν 1,75 ποσοστιαίες μονάδες και αυξάνοντας το δανειακό άνοιγμά της κατά 400 εκατ. δολ.
          Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Wyndham Hotels & Resorts κ. Geoff Ballotti δήλωσε: «Οι αντοχές και η υψηλής κερδοφορίας φύση του επιχειρηματικού μοντέλου μας, έγιναν για μια ακόμη φορά οφθαλμοφανείς αυτό το τρίμηνο. Εν μέσω της αποκατάστασης των επιπέδων εσόδων ανά δωμάτιο στις ΗΠΑ, πετύχαμε ισχυρά προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων προσαρμοσμένα κέρδη βασιζόμενοι στην καθαρή αύξηση του αριθμού των δωματίων και των ποσοστών δικαιωμάτων μας από συμπληρωματικές δραστηριότητες. Χορηγήσαμε στις ΗΠΑ 33% περισσότερα συμβόλαια ξενοδοχείων, αυξάνοντας την αναπτυξιακή προοπτική μας στο επίπεδο ρεκόρ των 245.000 δωματίων, και ωθώντας σημαντικά υψηλότερα τα ποσοστά των δικαιωμάτων μας (προμήθειες) στις ΗΠΑ, διεθνώς και παγκοσμίως. Από τις αρχές του έτους, επιστρέψαμε περισσότερα από 250 εκατ. δολ. στους μετόχους, ισόποσα με το 4% της αρχικής κεφαλαιοποίησής μας στην αγορά, φέτος».
          Η Wyndham Hotels & Resorts είναι η μεγαλύτερη εταιρεία franchising ξενοδοχείων στον κόσμο, βάσει αριθμού ιδιοκτησιών, με περίπου 9.200 ξενοδοχεία σε περισσότερες από 95 χώρες σε 6 ηπείρους.  
          Το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay στην Ελούντα δίνει ζωή στη γνήσια Κρητική φιλοξενία με την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και συναρπαστικών εμπειριών, σ’ ένα περίτεχνα ανακαινισμένο συγκρότημα, που περιβάλλεται από τις καταπράσινες πλαγιές του Λασιθίου και το Κρητικό Πέλαγος.    Με στόχο την ανανέωση και την αδιάκοπη εξέλιξη, τα bungalows και οι σουίτες του Wyndham Grand Mirabello έχουν αναβαθμιστεί πλήρως, ενώ 55 ιδιωτικές πισίνες και τζακούζι προστέθηκαν σε αυτά τα ξεχωριστά δωμάτια.
          Ιδανικά σχεδιασμένα για οικογένειες, ζευγάρια και επαγγελματίες, τα 318 δωμάτια, σουίτες και bungalows που περιβάλλονται από πλούσια ελαιόδεντρα, συνδυάζουν τη σύγχρονη φινέτσα και την κομψότητα με την ησυχία και τη νησιωτική αύρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω