Παγκόσμια επισιτιστική κρίση

Ρεκόρ 235 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως θα χρειαστεί ανθρωπιστική βοήθεια και προστασία το 2021, μια αύξηση 40% από πέρυσι που γίνεται πιο έντονο στις φτωχότερες και πιο ευάλωτες χώρες του κόσμου επισημαίνει η Παγκόσμια Τράπεζα. Πρόκειται για αποτέλεσμα με παράγοντες την κλιματική αλλαγή, τις συγκρούσεις και του COVID-19.
Σημειώνεται ότι οι δευτερεύουσες επιπτώσεις της πανδημίας και όχι ο ίδιος ο κορανοϊός, θα προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα. Με την ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων COVID-19 ο κόσμος μπορεί σύντομα να αρχίσει να βλέπει το τέλος της πανδημικής κρίσης. Αλλά για πολλές από τις πιο ευάλωτες χώρες, η κρίση θα έχει βαθιές και μακροχρόνιες συνέπειες – στα εισοδήματα, στην υγεία, στη διατροφή, στην εκπαίδευση και σε ολόκληρες οικονομίες.
Σε ένα μόνο χρόνο, το COVID-19 πλήττει τις φτωχότερες και τις ευάλωτες χώρες τις πιο σκληρές, απειλώντας δεκαετίες σκληρών κερδών ενώ επιδεινώνει τις υπάρχουσες ανισότητες στις φτωχότερες χώρες εξυπηρετείται από τη Διεθνή Ένωση Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Τράπεζας (IDA). Γι ‘αυτό καθώς εξαπλώθηκε η πανδημία, το IDA διπλασίασε τις προσπάθειές του παρέχοντας μια σημαντική και ταχεία αύξηση στη χρηματοδότηση για τις 74 χώρες IDA και προκαταβολικά σχεδόν τους μισούς πόρους των 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων του IDA19.
Δυστυχώς, οι προσπάθειές μας σε πολλές από αυτές τις χώρες υπολείπονται ενόψει των συνεχιζόμενων οικονομικών πιέσεων COVID-19. Μέχρι το τέλος του 2021, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οικονομική Προοπτική του ΔΝΤ, η εξωτερική ανάγκη χρηματοδότησης σε αυτές τις χώρες IDA προβλέπεται να αυξηθεί στο 3% του ΑΕΠ – μεταφράζοντας σε πάνω από 67 δισεκατομμύρια δολάρια πρόσθετης ανάγκης σε σύγκριση με τον πενταετή ιστορικό μέσο όρο.
Ακόμη και καθώς τα ενθαρρυντικά νέα για τα εμβόλια μας δίνουν ελπίδα για το νέο έτος, το IDA συνεχίζει να συνεργάζεται με τους εταίρους για να ανταποκριθεί στη δημόσια υγεία και τις οικονομικές κρίσεις που προκαλεί η πανδημία. Τα έργα σε διάφορες περιοχές και τομείς που χρηματοδοτεί το IDA κάνουν τη διαφορά αλλά δεν είναι αρκετά.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω