Παγκόσμιο Κέντρο Πυθαγορείων Σπουδών

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 10 δευτ.]

Στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), πραγματοποιείται το Ελληνογαλλικό Φεστιβάλ Μουσικής και Μαθηματικών «Festum π», από την Δευτέρα 8 έως το Σάββατο 20 Ιουλίου 2024.
Στο Φεστβάλ θα πραγματοποιηθούν δύο διεθνή συνέδρια και master classes μαθηματικών και μουσικής από 20 μαθηματικούς και μουσικολόγους για 50 υποτρόφους φοιτητές από την Ελλάδα και τη Γαλλία. Παράλληλα για το ευρύ κοινό θα παρουσιαστούν εννέα συναυλίες με ελεύθερη είσοδο, στις οποίες θα συμμετέχουν διεθνούς φήμης μουσικοί. Ιδιαίτερη βραδιά θα είναι η 14η Ιουλίου, όπου ο λυράρης Δημήτρης Βακάκης θα αυτοσχεδιάσει μαζί με έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους συνθέτες, τον Karol Beffa, στο πιάνο, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».
          Σκοπός του Φεστιβάλ, την καλλιτεχνική διεύθυνση του οποίου έχει ο Ελληνογάλλος μαέστρος Διονύσης Δερβής-Μπουρνιάς, είναι η ίδρυση ενός Παγκόσμιου Κέντρου Πυθαγορείων Σπουδών (μουσική και μαθηματικά) και μίας ορχήστρας του Αιγαίου, καθώς και η αναβίωση του Αιγαίου ως τόπου έρευνας των Ελλήνων στα Μαθηματικά από την αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Παράλληλα, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να προσελκύσει κοινό από όλη την περιφέρεια, το οποίο ενδιαφέρεται για εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας, αλλά και να αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης.
Πρόγραμμα των μουσικών παραστάσεων:
● 9 Ιουλίου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»: Ρεσιτάλ πιάνου από τον Sodi Braide.
● 11 Ιουλίου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»: Ρεσιτάλ πιάνου από τον Bertrand Maury.
● 12 Ιουλίου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»: Ρεσιτάλ πιάνου από τον Βασίλη.

Βαρβαρέσο.
● 13 Ιουλίου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»: Συναυλία των Σίμου Παπάνα (βιολί), Δήμου Γκουνταρούλη (βιολοντσέλο) και Βασίλη Βαρβαρέσου (πιάνο).
● 14 Ιουλίου στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»: Εορτασμός της εθνικής γιορτής της Γαλλίας: 19:30, Δημήτρης Βακάκης (λύρα) και Karol Beffa (πιάνο): Μια γέφυρα μουσικού αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στα Χανιά και το Παρίσι. 20:30, προβολή βωβού γαλλικού κινηματογράφου, συνοδευμένη στο πιάνο από τον Karol Beffa.
● 16 Ιουλίου στο Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη: Συναυλία των Σίμου Παπάνα (βιολί) και Δήμου Γκουνταρούλη (βιολοντσέλο).
● 17 Ιουλίου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων: Ρεσιτάλ πιάνου της Arielle Beck.

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω