Παγκόσμιο Συμπόσιο Αεροπορικής Βιομηχανίας

Το δεύτερο Παγκόσμιο Συμπόσιο Αειφορίας (WSS) της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA) θα επικεντρωθεί στις ενέργειες που απαιτούνται για την επίτευξη της δέσμευσης της αεροπορικής βιομηχανίας για καθαρές μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι των ΗΠΑ στις 24-25 Σεπτέμβριος 2024, με οικοδεσπότη την American Airlines.
Τα βασικά στοιχεία που θα βοηθήσουν στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών CO2 έως το 2050 που αντιμετωπίζονται στο WSS περιλαμβάνουν:
Απανθρακοποίηση: Εστιάζοντας στη μετάβαση της αεροπορίας σε καθαρές μηδενικές εκπομπές CO2, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ανάπτυξης, κλιμάκωσης και παροχής των λύσεων που είναι απαραίτητες για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες αερομεταφορές κατά τα 25 χρόνια έως το 2050. Οι συζητήσεις θα εξετάσουν τον τρόπο δημιουργίας αγορών για βιώσιμα καύσιμα αεροσκαφών (SAF), αφαιρέσεις άνθρακα και άλλες εκκολαπτόμενες τεχνολογίες, και τις προκλήσεις που συνεπάγεται η χρηματοδότηση τέτοιων έργων.
Καινοτομία και τεχνολογία: Διερεύνηση νέων τεχνολογιών αεροσκαφών και επιχειρησιακών καινοτομιών με έμφαση στις πρακτικές πτυχές της ταχείας εφαρμογής νέων τεχνολογιών για την προώθηση του στόχου της βιομηχανίας για μηδενικές εκπομπές CO2.
Πολιτική και κανονισμός: Εξέταση του παγκόσμιου τοπίου πολιτικής που αποσκοπεί στην επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών CO2, ιδίως σε σχέση με το SAF, και την πολυπλοκότητα της ευθυγράμμισης των παγκόσμιων κανονισμών και της εναρμόνισης των πολιτικών SAF για την κλιμάκωση της παραγωγής και της ανάπτυξης.
Οικονομικά και Διαφάνεια: Εξέταση των επενδυτικών προκλήσεων. ποιες είναι οι δυσκολίες και οι ευκαιρίες στη χρηματοδότηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της παραγωγής SAF και πώς να γίνει η επενδυτική υπόθεση πιο ελκυστική για τους ενδιαφερόμενους. Η εστίαση θα είναι στις στρατηγικές για την προσέλκυση κεφαλαίων, τη μεταφορά κινδύνου και την καινοτομία που απαιτείται για τη χρηματοδότηση της μετάβασης του κλάδου στο καθαρό μηδέν. Η διαφάνεια θα αντιμετωπιστεί επίσης, καθώς αποτελεί ουσιαστικό μέρος της επενδυτικής πρόκλησης όσον αφορά την ενθάρρυνση της τεκμηριωμένης και επιστημονικής λήψης αποφάσεων μεταξύ των επενδυτών, των αεροπορικών εταιρειών και άλλων ενδιαφερομένων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω