Παγκόσμιο Φόρουμ Γαστρονομικού Τουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 23 δευτ.]

Το 9ο Παγκόσμιο Φόρουμ Τουρισμού του ΟΗΕ για τον γαστρονομικό τουρισμό θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Νοεμβρίου 2024 στη Μανάμα του Μπαχρέιν, με κεντρικό θέμα «Τουρισμός Γαστρονομίας: Ένας κινητήριος μοχλός οικονομικής διαφοροποίησης και ένταξης». Για πρώτη φορά στη Μέση Ανατολή, το φόρουμ θα συγκεντρώσει ηγέτες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, διακεκριμένους σεφ και ειδικούς, εστιάζοντας στη συμβολή του γαστρονομικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη, την ανθεκτικότητα, τη συμπεριληπτικότητα και τη βιωσιμότητα. 
          Το φόρουμ, που συνδιοργανώνεται από το Basque Culinary Center (BCC) με οικοδεσπότη το Βασίλειο του Μπαχρέιν, θα περιλαμβάνει σημαντικές προσωπικότητες όπως Υπουργούς Τουρισμού από διάφορες χώρες και γνωστούς σεφ όπως η Alejandra Espinoza από το Εκουαδόρ και ο Rudolf Stefan από την Κροατία. Ανάμεσά τους, θα είναι και ο Tim Brooke-Webb, Διευθύνων Σύμβουλος του «50 Best», που θα τονίσει τον ρόλο των σεφ στην ενδυνάμωση της γαστρονομίας ως πολιτιστική και οικονομική δύναμη. 
          Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η παρουσίαση πρωτοβουλιών όπως το «From Farm to Fork» από την Ιορδανία και το Collège Culinaire de France, που δίνουν έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων και τη βιωσιμότητα. Επίσης, ο όμιλος Grupo Sagardi από την Ισπανία θα παρουσιάσει το μοντέλο του, που συνδυάζει παραδοσιακές γαστρονομικές ρίζες με την παροχή αυθεντικών εμπειριών φιλοξενίας. 
          Το φόρουμ θα εξετάσει θέματα όπως η χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας για την ενίσχυση του branding προορισμών και η προστασία της γαστρονομικής κληρονομιάς και της βιοποικιλότητας. Ειδικοί από οργανισμούς όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO) και το παγκόσμιο κίνημα Slow Food θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις. 
          Η αειφορία θα βρίσκεται στο επίκεντρο με συζητήσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την ενσωμάτωση της κυκλικής οικονομίας. Η LightBlue Consulting από την Ταϊλάνδη θα παρουσιάσει λύσεις για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων, ενώ η Leyla Fathallah, σεφ και υπέρμαχος της UNEP για τη μείωση των απορριμμάτων τροφίμων, θα συμβάλει σε σχετικές συζητήσεις.
          Η καινοτομία θα είναι επίσης κεντρικό θέμα, με τη Meta να προσφέρει ένα masterclass για τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον γαστρονομικό τουρισμό. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ο τελικός του 4ου UN Tourism Global Gastronomy Tourism Startup Competition, όπου startups θα παρουσιάσουν καινοτόμες λύσεις για τον κλάδο.
          Τέλος, το φόρουμ θα περιλαμβάνει ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής από τοπικούς σεφ και παράλληλες δραστηριότητες, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να γνωρίσουν την πλούσια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά του Μπαχρέιν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω