Πολιτισμική Κληρονομιά της Nelly’s

[χρόνος ανάγνωσης 59 δευτερόλεπτα]

Ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τον «Γεωπολιτικό Κύκλο Ηράκλειτος» και την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνει μια εξαιρετική ημερίδα με θέμα την πολιτισμική μοναδικότητα και την ιστορική σημασία του έργου της Nelly’s, της εμβληματικής Ελληνίδας φωτογράφου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024, στις 10:00 π.μ., στην κεντρική αίθουσα του νεοκλασικού μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου Χανίων «Ο Χρυσόστομος», έναντι της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων.
          Σκοπός της ημερίδας είναι να αναδείξει την ανεκτίμητη συμβολή της Nelly’s στην ελληνική και διεθνή φωτογραφία, εστιάζοντας στην ιστορική και καλλιτεχνική αξία του έργου της. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, διακεκριμένοι ομιλητές θα αναλύσουν την καλλιτεχνική πορεία της, η οποία έχει αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στον παγκόσμιο πολιτισμό. Η Nelly’s, γνωστή για τις πρωτοποριακές της τεχνικές και τον μοναδικό της τρόπο να αποτυπώνει την ελληνική ομορφιά και παράδοση, κατέχει εξέχουσα θέση στην ιστορία της φωτογραφίας.
          Η ημερίδα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της έκθεσης «Nelly’s – Συλλογή Κρασάκη», η οποία φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Τα έργα της Nelly’s, που περιλαμβάνουν εμβληματικές φωτογραφίες, θα πλαισιώσουν τις ομιλίες, προσφέροντας μια ολιστική προσέγγιση του έργου της καλλιτέχνιδας. Μετά την ολοκλήρωση της ημερίδας, θα ακολουθήσει ξενάγηση στην έκθεση από την επιμελήτριά της, Στέλλα Κουκουλάκη, η οποία θα μοιραστεί πολύτιμες πληροφορίες και ενδιαφέρουσες ιστορίες πίσω από τα έργα.
          Η εκδήλωση αυτή αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό πολιτισμού, τέχνης και ιστορίας, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να εμβαθύνει στο έργο μιας από τις σημαντικότερες Ελληνίδες δημιουργούς του 20ού αιώνα. Ο Δήμος Χανίων και οι συνδιοργανωτές προσκαλούν το κοινό σε μια ξεχωριστή ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη και την ιστορία της Nelly’s, υπογραμμίζοντας τη διαχρονική αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω