Προσφυγή Επαγγελματιών Ταξί στο ΣτΕ

[χρόνος ανάγνωσης 45 δευτερόλεπτα]

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, μαζί με επαγγελματικούς συνδέσμους από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με σκοπό να αναστείλουν και να ακυρώσουν την απόφαση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που υποχρεώνει όλους τους οδηγούς ταξί να τοποθετήσουν ειδικό σήμα κατοχής και χρήσης POS στα οχήματά τους.
          Σύμφωνα με την απόφαση, που τίθεται σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2024, όλοι οι οδηγοί ταξί πρέπει να τοποθετούν σήμα διαστάσεων 25×12 εκατοστών στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ, το οποίο θα ενημερώνει τους επιβάτες στα ελληνικά και αγγλικά για τη δυνατότητα πληρωμών με κάρτα μέσω POS. Η μη συμμόρφωση με την απόφαση αυτή επιφέρει πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.
          Οι προσφεύγοντες επικαλούνται παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, συγκεκριμένα της Οδηγίας 2014/45/ΕΕ, καθώς και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολόγησης, κάνοντας την επιβολή του μέτρου αδικαιολόγητη και υπερβολική.
          Ένα βασικό επιχείρημα της προσφυγής είναι ότι η τοποθέτηση του σήματος στο πίσω δεξιό τζάμι των οχημάτων δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας. Ειδικότερα, οι οδηγοί υποστηρίζουν ότι το σήμα εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο από τη θέση του οδηγού και επηρεάζει τη λειτουργία των υαλοκαθαριστήρων, με πιθανές συνέπειες στην ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω