[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 31 δευτ.]
Το νέο Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου παρουσίασαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου το υπουργείο Τουρισμού και η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία προσπάθεια ενίσχυσης της εξωστρέφειας, της ελληνικής και εγχώριας ζυθοποιίας, παρέχοντάς νέες ευκαιρίες για την επέκταση της δραστηριότητάς αλλά και να εμπλουτίσει το ελληνικό τουριστικό προϊόν.
Το νέο αυτό Σήμα Επισκέψιμου Ζυθοποιείου, το οποίο μπορούν να αποκτήσουν ζυθοποιεία κάθε κατηγορίας, έρχεται να πιστοποιήσει ότι μια ζυθοποιητική εγκατάσταση πληροί τις ελάχιστες απαιτούμενες προδιαγραφές των προσφερόμενων υπηρεσιών υποδοχής, ξενάγησης, φιλοξενίας και εστίασης καθώς και όλες τις απαιτούμενες τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ικανοποίηση συγκεκριμένων όρων προσβασιμότητας που θα διασφαλίζουν την ισότιμη πρόσβαση όλων.
Το νέο αυτό Σήμα έρχεται να παντρέψει δημιουργικά τον κόσμο του εγχώριου ζύθου συνολικά, από την παραγωγή των σιτηρών έως την επεξεργασία τους στις ζυθοποιητικές εγκαταστάσεις και την παραγωγή της ελληνικής μπύρας με αυτόν της φιλοξενίας. Με τον τρόπο αυτό ερχόμαστε στην πράξη να ενισχύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενθαρρύνοντάς τες στην αναζήτηση νέων δρόμων ανάπτυξης. Φιλοδοξία μας είναι αυτό το πάντρεμα να μπολιάσει με νέες ευκαιρίες δημιουργίας και εξωστρέφειας και τους δύο κόσμους, ώστε να επιτύχουμε την ενεργοποίηση κάθε παραγωγικής δύναμης που διαθέτει η χώρα μας και τελικά μία ανάπτυξη δίκαιη και ισόρροπα κατανεμημένη σε όλη την ελληνική κοινωνία.»
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, κ. Σοφοκλής Παναγιώτου, δήλωσε σχετικά: «Με γνώμονα την εμπειρία από την μακρόχρονη λειτουργία των επισκέψιμων οινοποιείων και υλοποιώντας ως Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών με μεγάλη επιτυχία τη δράση των Ανοικτών Ζυθοποιείων, από το 2018, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ζητήσουμε από το Υπουργείο Τουρισμού την θέσπιση του Σήματος Επισκέψιμου Ζυθοποιείου. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον του κοινού για τα προϊόντα του ζύθου και η αλματώδης ανάπτυξη της μικροζυθοποιίας την τελευταία δεκαετία, μας οδήγησαν στην υποβολή της συγκεκριμένης πρότασης. Ο ζυθοτουρισμός, ως δράση μιας ευρύτερης γαστρονομικής εμπειρίας του επισκέπτη, θα ενισχύσει επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια και σε τουριστικές περιοχές, ενδυναμώνοντας την αναπτυξιακή πορεία του κλάδου μας».




