Σταυροδρόμι πολιτισμών Μεσογείου

[χρόνος ανάγνωσης 51 δευτερόλεπτα]

Στα Χανιά πραγματοποιήθηκε το «Συνέδριο για τη Μοντέρνα Αρχιτεκτονική Κληρονομιά της Μεσογείου», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, αναδεικνύοντας τη σημασία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής στην περιοχή. Η διοργάνωση, που φιλοξενήθηκε στους χώρους του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο Μεγάλο Αρσενάλι, διοργανώθηκε από την Ένωση Αρχιτεκτόνων Μεσογείου (UMAR), η οποία φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της. Η UMAR, με την πρώτη της Γενική Συνέλευση να έχει πραγματοποιηθεί το 1994 στο Ρέθυμνο, συγκέντρωσε στο φετινό συνέδριο πάνω από 60 αρχιτέκτονες από 14 χώρες της Μεσογείου.
          Η επέτειος αυτή αποτέλεσε σημαντικό σταθμό για την Ένωση και αναδείχθηκε η συνεχής συνεργασία ανάμεσα στους αρχιτέκτονες της περιοχής για την ενίσχυση των δεσμών στους τομείς της αρχιτεκτονικής και του πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην εκδήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Ματαλλιωτάκης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια, τόνισε τη γεωπολιτική σημασία της Κρήτης ως διαχρονικού σταυροδρομιού πολιτισμών και την αξία της ενίσχυσης του διαλόγου στα πεδία της τέχνης και των επιστημών.
          Ο κ. Γιώργος Ματαλλιωτάκης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Κρήτης, υπό την ηγεσία του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, παραμένει αφοσιωμένη στη στήριξη της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Μεσογείου, υπογραμμίζοντας ότι η συνέργεια και η ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των κρατών μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Το συνέδριο επιβεβαίωσε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να παίξει η αρχιτεκτονική στην καλλιέργεια των πολιτιστικών δεσμών και της βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσογείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω