Στον Πλατανιά το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 22 δευτ.]

Στον Δήμο Πλατανιά στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί το 3ο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων (ΕλΔΑΠ) την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024 στις 17:00, δια ζώσης στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πλατανιά, στο Γεράνι Κυδωνιάς Κρήτης, και μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στην συνεδρίαση θα παρουσιαστεί η τελική πρόταση πλαίσιο για την πολιτική προστασία των Δήμων – Μελών του Δικτύου, η οποία θα προωθηθεί στην Κυβέρνηση καθώς και η έγκριση του σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης που συμφωνήθηκε να συνυπογράψει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Δίκτυο, για τη συμμετοχή των Δήμων στην προστασία και διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων.  
Θέματα Ημερήσιας Διάταξης
Η συνεδρίαση θα περιλαμβάνει συζήτηση για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων που αφορούν την πολιτική προστασία και την ανθεκτικότητα των Δήμων-Μελών του Ελ.Δ.Α.Π. Κάποια από τα σημαντικότερα θέματα περιλαμβάνουν:
Ενημέρωση για τις δραστηριότητες του Ελ.Δ.Α.Π.: Παρουσίαση των δράσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής, με στόχο την προώθηση της ανθεκτικότητας και αειφορίας.
Έγκριση της τελικής πρότασης για την πολιτική προστασία των Δήμων: Στόχος είναι η θωράκιση των Δήμων σύμφωνα με τα πρότυπα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), η οποία πρόταση θα προωθηθεί στην Κυβέρνηση.
Σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας: Συζήτηση και έγκριση του σχεδίου σύμβασης που προβλέπει τη συμμετοχή των Δήμων στη διαχείριση και προστασία των δασικών οικοσυστημάτων.
Κατανομή αρμοδιοτήτων στα εκτελεστικά μέλη: Αποφάσεις σχετικά με την κατανομή αρμοδιοτήτων στο Διοικητικό Συμβούλιο.
Έγκριση συμβάσεων στελέχωσης: Λήψη αποφάσεων για τη σύναψη συμβάσεων που αφορούν την εξασφάλιση της τεχνικής και διαχειριστικής επάρκειας του Ελ.Δ.Α.Π.
Σύμβαση για την παροχή ανεξάρτητων υπηρεσιών τεχνικού ασφαλείας: Έγκριση σύναψης σύμβασης για την εξασφάλιση υψηλών προτύπων ασφάλειας.
Συγκρότηση πλαισίου πολιτικής προστασίας: Ανάθεση υποστηρικτικών υπηρεσιών για την κατάρτιση του σχετικού πλαισίου προστασίας για τους Δήμους-Μέλη του Δικτύου.
Προετοιμασία της Β’ Γενικής Συνέλευσης: Προετοιμασία της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου 2024, στη Ρόδο.
Παράλληλη Ευρεία Σύσκεψη
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης θα διεξαχθεί ευρεία σύσκεψη με θέμα «Ο δεκάλογος σωτηρίας των δασών μας: Το παράδειγμα του Υμηττού». Σε αυτή τη σύσκεψη έχουν προσκληθεί όλοι οι Δήμαρχοι της Κρήτης, με στόχο τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την προστασία των δασικών εκτάσεων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας.
          Η συνεδρίαση αυτή αναμένεται να καθορίσει σημαντικές πολιτικές και δράσεις για την προστασία των πόλεων και των φυσικών τους πόρων, ενισχύοντας τη συνεργασία μεταξύ των Δήμων και της κυβέρνησης για θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και αειφορίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω