Στρατηγική Σύσκεψη Ένταξης Μινωικών Ανακτόρων στην ΟΥΝΕΣΚΟ

[χρόνος ανάγνωσης 54 δευτερόλεπτα]

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε σημαντική σύσκεψη μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου και του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη. Το κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η ένταξη των Μινωικών Ανακτόρων στον κατάλογο μνημείων της ΟΥΝΕΣΚΟ, μια εθνική προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.
          Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκαν οι μέχρι σήμερα ενέργειες και η πρόοδος που έχει σημειωθεί στο πλαίσιο της υποψηφιότητας για την αναγνώριση των Μινωικών Ανακτόρων ως μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ένταξη αυτή αποτελεί σημαντικό βήμα για την ανάδειξη της πολιτιστικής και ιστορικής σημασίας της Κρήτης, ενώ αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της περιοχής σε διεθνές επίπεδο.
          Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και ο Γενικός Γραμματέας συζήτησαν επίσης τις επόμενες κινήσεις και πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για να επιταχυνθεί η διαδικασία και να επιτευχθεί ο στόχος. Ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε την ανάγκη για συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Κρήτη θα καταφέρει να επιτύχει την ένταξη των Μινωικών Ανακτόρων στον κατάλογο της ΟΥΝΕΣΚΟ.
          Η σύσκεψη αυτή αναδεικνύει τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κρήτης και υπογραμμίζει τη δέσμευση των τοπικών και εθνικών αρχών για την προστασία και προώθηση των μοναδικών μνημείων της περιοχής.
          Στην σύσκεψη στην Περιφέρεια συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτισμού Γωγώ Μηλάκη, Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου, Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου Τεχνικών Έργων Γιώργος Σισαμάκης, στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω