Συνέδριο Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών

[χρόνος ανάγνωσης 56 δευτερόλεπτα]

Το 10ο Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών (ΙΑΚΕ), θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από την Πέμπτη 16 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 με τη συμμετοχή πάνω από 427 εισηγητών προερχόμενοι από 43 Πανεπιστήμια 15 διαφορετικών χωρών. Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι «Κοινωνική και Εκπαιδευτική Προσαρμοστικότητα – Μετανάστευση, Ένταξη, Αειφορία και Ψηφιακές Τεχνολογίες».  
          Παράλληλα με το 10ο Διεθνές Συνέδριο του Ι.Α.Κ.Ε., και εντός των εργασιών του, θα διεξαχθεί το 34o Συνέδριο του Φόρουμ Ψυχολογίας της Ειρήνης με θέμα «Σύγκρουση – Φυγή – Μετανάστευση (Konflikt, Flucht und Migration)». Το συγκεκριμένο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική και Γερμανική γλώσσα, με τη συμμετοχή 40 καθηγητών Ψυχολογίας από Πανεπιστήμια της Ευρώπης.
          Οι χώροι διεξαγωγής του Συνεδρίου είναι τρεις, η αίθουσα Μ. Καρέλλης του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω), το Ξενοδοχείο Άτριον και τα συστεγαζόμενα 6ο και 44ο Δημοτικά Σχολεία.
          Η Πανηγυρική Συνεδρία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17, ώρα 19.00, στην αίθουσα Μ. Καρέλλης με κεντρικό ομιλητή τον Παπαδάκη Νίκο (Καθηγητής και Διευθυντής Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης (ΚΕΠΕΤ)Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Κρήτης). Θέμα ομιλίας του η «Δημοκρατία σε αβέβαιους καιρούς: Σημειώσεις για την διεθνή κατάσταση των πραγμάτων, τις απειλές, τις προκλήσεις και το μέλλον της Δημοκρατίας». Θα ακολουθήσει σύντομο μουσικό δρώμενο: Ερμηνεία/Τραγούδι: Ερήνη, Μουσική EyeHarp. 
          Το Σάββατο 18, ώρα 19.00, στην αίθουσα Μ. Καρέλλης θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Λήξης και οι Βραβεύσεις του Συνεδρίου με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Μπαλέρμπα Αθανάσιο (Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Υπουργείο Εσωτερικών) με θέμα ομιλίας: Το «ψηφιακό» κράτος ως συνειδητή πολιτική επιλογή. Τα αποτελέσματα στην κοινωνική προσαρμοστικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω