Συναυλία στο Θέατρο της Αρχαίας Άπτερας

[χρόνος ανάγνωσης 56 δευτερόλεπτα]

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κρήτης, η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων, διοργανώνει την καταληκτική συναυλία του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Χανίων, στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2024, στον πανέμορφο Αρχαιολογικό Χώρο Άπτερας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
          Η διάθεση δελτίων εισόδου θα διατεθούν στην πλατφόρμα www.ticketservices.gr, η οποία άνοιξε την Τρίτη 20 Αυγούστου 2024, για όσους πολίτες ενδιαφέρονται.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΛΟΥΝΤΒΙΧ ΒΑΝ ΜΠΕΤΟΒΕΝ (1770 – 1827)
Σεπτέτο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 20, για κλαρινέτο, φαγκότο, κόρνο, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο Παναγιώτης Γιαννάκας, κλαρινέτο Θωμάς Γκέσσιος, φαγκότο Άγγελος Σιωράς, κόρνο Noé Inui, βιολί Αντώνης Τζιβένης, βιόλα Άγγελος Λιακάκης, βιολοντσέλο Κωνσταντίνος Σηφάκης, κοντραμπάσο.
ΠΙΟΤΡ ΙΛΙΤΣ ΤΣΑΪΚΟΦΣΚΥ (1840 – 1893)
Σεξτέτο εγχόρδων σε ρε ελάσσονα, έργο 70 «Ανάμνηση από τη Φλωρεντία» (Souvenir de Florence) Noé Inui, βιολί Γιάννης Μαγειρόπουλος, βιολί Γιώργος Δεμερτζής, βιόλα Αντώνης Τζιβένης, βιόλα Άγγελος Λιακάκης, βιολοντσέλο Τιμόθεος Γαβριηλίδης – Πέτριν, βιολοντσέλο. 
          Το Σεπτέτο του Μπετόβεν, αν και έργο σχετικά νεανικό και μακριά ακόμα από τα σφοδρά πάθη και τη στιβαρή δραματικότητα που τόσο έντονα χαρακτηρίζουν μεταγενέστερα έργα του, ήταν ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του όσο ζούσε – και παραμένει μέχρι σήμερα, χάρη στη φρεσκάδα των θεμάτων του και τη ζωντάνια της πλοκής ανάμεσα στους εκτελεστές του.
          Κάτι ανάλογο ισχύει και στο Σεξτέτο του Τσαϊκόφσκι, μόνο που εδώ ο συνθέτης, στας δυσμάς του βίου του, αναζητά τη χαμένη του αθωότητα στην αθάνατη ιταλική μελωδικότητα καταδυόμενος παράλληλα και στα ερεβώδη βάθη της παθιασμένης ρωσικής ψυχής του.

Κατηγορία: Blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω