Ο πρωθυπουργός ξέχασε τους συνταξιούχους στην 85η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).
«Ο πρωθυπουργός της χώρας, από το βήμα της 85ης ΔΕΘ, φρόντισε να ξεχάσει τους συνταξιούχους. Καμία παροχή, καμία στήριξη, ούτε καν τα αυτονόητα.
Μάλλον το αντίθετο: Ο κ. Μητσοτάκης «πανηγύρισε» που έκοψε από τους συνταξιούχους το κοινωνικό μέρισμα (900 εκατομμύρια το έτος), προωθώντας τις σαρωτικές αλλαγές στην Επικουρική Ασφάλιση! Απευθυνόμενος στους νέους, τους είπε ότι αυτή η «μεταρρύθμιση» θα τους αποφέρει μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις. Δεν τους είπε όμως ότι θα τζογάρουν τις εισφορές τους με άμεσο αποτέλεσμα, οι συντάξεις τους να είναι χαμηλότερες από τις σημερινές. Το τίμημα της δήθεν μεταρρύθμισης θα το πληρώσουν σήμερα οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους και αύριο οι πατεράδες και οι μανάδες τους, οι οποίοι θα πάρουν αισθητά χαμηλότερες επικουρικές συντάξεις…» υπογραμμίζει ο ΕΝΔΙΣΥ.
Ακόμη
Αντί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να στηρίξει τους συνταξιούχους, να τους δώσει έστω μια «υπόσχεση», φρόντισε να τους ξεχάσει εντελώς!!
Οι συνταξιούχοι όμως δεν ξεχνούν. Έχουν μνήμη και θα θυμίσουν στον κ. Μητσοτάκη τα πεπραγμένα του, την κατάλληλη στιγμή. Έως τότε, θα φροντίζουν να δείχνουν στον πρωθυπουργό τα λάθη και τις παραλείψεις του.»




