Τουρισμός και Ειρήνη

[χρόνος ανάγνωσης 59 δευτερόλεπτα]

Η Παγκόσμια Επιτροπή Τουριστικής Δεοντολογίας (WCTE), ένα ανεξάρτητο όργανο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΟΗΕ Τουρισμού), συνεδρίασε υπό προσωρινή προεδρία με νέα σύνθεση για να συζητήσει τις προκλήσεις και τις προοπτικές του παγκόσμιου τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή προχώρησε σε μια σημαντική δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024.
          Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, «Τουρισμός και Ειρήνη», επιλέχθηκε σε μια περίοδο έντονων παγκόσμιων προκλήσεων. Σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις και διαίρεση, το μήνυμα της ειρήνης αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Ο τουρισμός, όπως επισημαίνει η WCTE, μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην προώθηση της αλληλοκατανόησης και της φιλίας μεταξύ διαφορετικών λαών και πολιτισμών.
          Η WCTE αναγνωρίζει τη δυνατότητα του τουρισμού να αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας και αλληλοσεβασμού, προσφέροντας ευκαιρίες για βιώσιμη ανάπτυξη και προάγοντας την παγκόσμια ειρήνη. Ο τουρισμός, πέρα από την οικονομική του διάσταση, αποτελεί έναν ισχυρό μηχανισμό που μπορεί να συμβάλλει στην κατανόηση και την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων, δημιουργώντας ένα σταθερό θεμέλιο για τη συνεργασία και την ειρήνη.
          Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024, η Επιτροπή καλεί τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τους ταξιδιώτες να αξιοποιήσουν τον τουρισμό ως δύναμη για καλό, προωθώντας τη διαπολιτισμική επικοινωνία και τη διαρκή ειρηνική συνύπαρξη. Η παγκόσμια κοινότητα καλείται να αναγνωρίσει την ηθική διάσταση του τουρισμού και να υποστηρίξει πρακτικές που ενισχύουν τη διαπολιτισμική κατανόηση.
          Καθώς οι διεθνείς μετακινήσεις ανακάμπτουν δυναμικά μετά την πανδημία, ο τουρισμός έχει τη μοναδική ευκαιρία να αναδειχθεί ως μια δύναμη ενότητας σε έναν διαιρεμένο κόσμο. Η WCTE θα συνεχίσει να προωθεί πρωτοβουλίες που συνδέουν τον τουρισμό με την ειρήνη, με στόχο έναν πιο συνεργατικό, βιώσιμο και αλληλέγγυο κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω