Τουριστική εκπαίδευση Ιταλών σπουδαστών στο ΜΑΙΧ

[χρόνος ανάγνωσης 38 δευτερόλεπτα]

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) ολοκλήρωσε με επιτυχία το ευρωπαϊκό έργο «PON code: 10.6.6B-FSEPON-UM-2024-3, CUP: J34D24000320007», που αφορούσε την κατάρτιση 15 Ιταλών σπουδαστών από τη Δημόσια Σχολή Τουρισμού Alberghiero του Σπολέτο. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τις 29 Αυγούστου έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2024, σε συνεργασία με επιχειρήσεις της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.
          Σκοπός του έργου ήταν η απόκτηση επαγγελματικών προσόντων και δεξιοτήτων μέσω της πρακτικής άσκησης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον. Οι μαθητευόμενοι όχι μόνο ενίσχυσαν τις γνώσεις τους στον τουριστικό τομέα, αλλά και συμμετείχαν σε μια διεθνή εκπαιδευτική εμπειρία που προώθησε την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
          Η τελετή λήξης του έργου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του ΜΑΙΧ, όπου απονεμήθηκαν πιστοποιητικά μαθητείας στους Ιταλούς εκπαιδευόμενους. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν κρητικά παραδοσιακά προϊόντα, απολαμβάνοντας μια τελευταία γεύση της τοπικής κουλτούρας.
          Το έργο αυτό αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στην Κρήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω