Υποβολή Προτάσεων Χρηματοδότησης για την Ουκρανία

[χρόνος ανάγνωσης 52 δευτερόλεπτα]

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης από το Επενδυτικό Πλαίσιο για την Ουκρανία (Ukraine Investment Framework – UIF). Πρόκειται για έναν νέο επενδυτικό μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδιασμένο να στηρίξει την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μέσω στρατηγικών επενδύσεων.  
          Η πρόσκληση για υποβολή προτάσεων θα είναι ανοιχτή για τουλάχιστον ένα έτος, δίνοντας τη δυνατότητα σε ενδιαφερόμενους φορείς και επιχειρήσεις να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σε βάθος χρόνου. Η προθεσμία υποβολής για την επόμενη σύνοδο του Διοικητικού Συμβουλίου του Επενδυτικού Πλαισίου είναι η 31η Οκτωβρίου 2024, ενώ νέες προθεσμίες θα ανακοινωθούν εντός του έτους.
          Το Επενδυτικό Πλαίσιο για την Ουκρανία διαθέτει κεφάλαια συνολικού ύψους 9,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 7,8 δισ. ευρώ αφορούν εγγυήσεις και τα 1,5 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις. Στόχος του πλαισίου είναι να προκαλέσει μόχλευση επενδύσεων που εκτιμάται ότι θα φτάσουν τα 40 δισ. ευρώ, συμβάλλοντας καίρια στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Το πλαίσιο αυτό είναι μέρος του Ευρωπαϊκού Κανονισμού ΕΕ 2024/792 για τη Διευκόλυνση της Ουκρανίας (Ukraine Facility), ο οποίος προβλέπει συνολική βοήθεια ύψους 50 δισ. ευρώ για την τετραετία 2024-2027.
Enterprise Greece
Η Enterprise Greece, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι ο αρμόδιος φορέας της Ελλάδας για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση εξαγωγών. Η εταιρεία παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση για την πρόσβαση σε διεθνείς αγορές και τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πληροφορίες αναφορικά με τα κριτήρια και τον τρόπο συμμετοχής στις προσκλήσεις:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω