Φιλήμων Γ. Μπαμιεδάκης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διευθύνων Σύμβουλος των  Ξενοδοχειακών, Τουριστικών  & Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων ΣΙΓΜΑ  Α.Ε

Ο Φιλήμων Μπαμιεδάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι παντρεμένος με την Ανθούλα Λεονταράκη με την οποία έχει αποκτήσει δυο παιδιά.

Μετά την αποφοίτησή του από το 3ΟΛύκειο Ηρακλείου συνέχισε τις σπουδές του στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Στην συνέχεια αφοσιώθηκε στην απόκτηση και καλλιέργεια δεξιοτήτων στο DigitalMarketing, την διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού αλλά και στο κομμάτι της προσωπικής ανάπτυξης παρακολουθώντας πλήθος σεμιναρίων.  Γαλουχημένος σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου ο τουρισμός ήταν μέσα στην καθημερινότητα λόγω της οικογενειακής επιχείρησης, η εκμάθηση ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά) είναι ακόμα μια από τις δεξιότητες που καλλιεργεί μέχρι και τώρα. Από το 2013 διαθέτει δίπλωμα καταδύσεων με το οποίο μπορεί να διδάξει, δίπλωμα RescueDiver  και DiveMaster, με βαθύτερο όραμα την δημιουργία καταδυτικού τουρισμού στο νησί της Κρήτης.

Με το πέρας των Πανεπιστημιακών του σπουδών, ολοκλήρωσε την στρατιωτική του θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις με βαθμό Λοχία. 

Από τα τέλη του 2014 μπήκε δυναμικά στο τουριστικό επιχειρείν, αναλαμβάνοντας την διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης ΣΙΓΜΑ Α.Ε που δραστηριοποιείται στον τουριστικό κλάδο και ποιο συγκεκριμένα στο κομμάτι των ενοικιαζόμενων οχημάτων. Το 2017 δημιούργησε την δική του εταιρεία ΜΠΑΜΙΕΔΑΚΗΣ ΦΙΛΗΜΩΝ Μ.ΙΚΕ επιχειρώντας επίσης στο  αντικείμενο της ενοικίασης οχημάτων, στοχεύοντας στην εξυπηρέτηση premium πελατών και επεκτείνοντας το αντικείμενο με σημαντικές συνεργασίες με αξιόλογες ξενοδοχειακές μονάδες.

Επίσης το 2017 μαζί με  ένα αξιόλογο φίλο-συνεργάτη  ίδρυσε την εταιρια «Green Gold & Supplements» στο Λονδίνο, με αντικείμενο την εξαγωγή τοπικών βιολογικών προϊόντων  καθώς και την εισαγωγή  συμπληρωμάτων διατροφής.

Από το 2022 διατελεί  Διευθύνων Σύμβουλος των  Ξενοδοχειακών, Τουριστικών  & Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων ΣΙΓΜΑ  Α.Ε συνεχίζοντας επάξια την λειτουργία της οικογενειακής επιχείρησης κι εξελίσσοντάς την, με την εισαγωγή νέων, πολλαπλών και αξιόλογων συνεργατών στο εξωτερικό, (Ευρώπη & Αμερική), αλλά και εκσυγχρονίζοντάς την μηχανοργάνωση  τα σημεία πωλήσεων και τον στόλο.

Έχοντας μέσα του πολύ ισχυρή την πράσινη συνείδηση, από το 2022 διαχειρίζεται επίσης την εταιρία Δηλαβεράκη  Αικατερίνη ΙΚΕ με αντικείμενο τα φωτοβολταϊκά πάρκα.

To 2023 ξεκίνησε την συνεργασία του ως πράκτορας με την εταιρία CretaCargoLines, μια ενασχόληση που ενισχύει την επιθυμία του να προσθέσει και να εξελίξει το αντικείμενο των ναυτιλιακών εγχειρημάτων στην επαγγελματική του φαρέτρα. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω