Χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων καταδυτικού τουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 56 δευτερόλεπτα]

Το Υπουργείο Τουρισμού, με απόφαση της Υπουργού κας Όλγας Κεφαλογιάννη, απηύθυνε πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης στον τομέα του καταδυτικού τουρισμού, στο πλαίσιο της Δράσης «Τουριστική Ανάπτυξη» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Η δράση αυτή, με τίτλο «Καταδυτικός και Υποβρύχιος Τουρισμός», στοχεύει στην προστασία και προώθηση του υποβρύχιου περιβάλλοντος, αξιοποιώντας τα φυσικά και πολιτιστικά πλεονεκτήματα της χώρας. 
          Ο βασικός σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η δημιουργία και αναβάθμιση καταδυτικών και υποθαλάσσιων πάρκων, η ανάδειξη του υποβρύχιου περιβάλλοντος και η συμβολή στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και απασχόλησης. Επιπλέον, η ενίσχυση αυτή εισάγει μία νέα δραστηριότητα στο ελληνικό τουριστικό χαρτοφυλάκιο, καθιστώντας την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό για καταδυτικό τουρισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Το συνολικό ποσό της δημόσιας δαπάνης για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται στα 6.200.000 ευρώ, ενώ δικαιούχοι είναι:
• Φορείς διαχείρισης καταδυτικών πάρκων• Πάροχοι καταδυτικών υπηρεσιών αναψυχής• Νομικά πρόσωπα για τη δημιουργία ελεύθερων τεχνητών υποβρύχιων αξιοθέατων
           
Η διάρκεια υλοποίησης των επενδυτικών σχεδίων καθορίζεται σε 12 μήνες, με δυνατότητα παράτασης έως και δύο μήνες, και το πρόγραμμα αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.
           
Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων θα είναι αυστηρά κατά σειρά προτεραιότητας (first come – first served), μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στις ιστοσελίδες του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης. Οι αιτήσεις, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://tourism.development.mintour.gov.gr/.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω