Χρηματοδότηση Κόμβου Καινοτομίας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 4 δευτ.]

Σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη της καινοτομίας και τη σύνδεση της έρευνας με την οικονομία της Κρήτης δίνει η Περιφέρεια, καθώς ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία του κόμβου καινοτομίας. Η δήλωση αυτή έγινε μετά από συνάντηση με την Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ζωή Ράπτη, στην Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψής της στο νησί.
          Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, οι δύο πλευρές συζήτησαν τα μεγάλα έργα που στοχεύουν στην υποστήριξη της καινοτομίας και την ενίσχυση της σύνδεσής της με την οικονομία και τους παραγωγικούς τομείς του νησιού. Η Υφυπουργός Ανάπτυξης επισήμανε ότι το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) ενισχύεται με πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν στις εγκαταστάσεις του στο Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τα Χανιά. 
          Ο κόμβος καινοτομίας, όπως εξήγησε η κα Ράπτη, αποτελεί ένα ώριμο έργο της Περιφέρειας Κρήτης, το οποίο θα φέρει κοντά όλους τους φορείς έρευνας και καινοτομίας του νησιού. Σκοπός του κόμβου είναι η παραγωγή συνεργασιών που θα οδηγήσουν σε καινοτόμες λύσεις για τους σημαντικούς τομείς της υγείας, της αγροδιατροφής, του τουρισμού και του περιβάλλοντος.
          Τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η Υφυπουργός αναφέρθηκαν στη στενή συνεργασία που έχει διαμορφωθεί για την υλοποίηση του έργου. Η πρόταση της Περιφέρειας Κρήτης για τον κόμβο καινοτομίας έχει ήδη υποβληθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία ισχυρών δεσμών μεταξύ των ερευνητικών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Κρήτης και της τοπικής οικονομίας, ενισχύοντας την ανάπτυξη και την καινοτομία στο νησί. 
          Στη συνάντηση μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με τα Εκπαιδευτικά και Ερευνητικά Ιδρύματα Γιώργος Ματαλλιωτάκης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Ελένη Μαράκη – Μπελαδάκη, η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Κρήτης Χρύσα Δασκαλάκη και ο Ειδικός Σύμβουλος Καινοτομίας της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνης Παπαδεράκης. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω