Ψηφιακή Αυτοαξιολόγηση Τουρισμού

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 29 δευτ.]

Ο Τουρισμός των Ηνωμένων Εθνών παρουσίασε το πρωτοποριακό εργαλείο ψηφιακής αυτοαξιολόγησης που έχει σχεδιαστεί για την προώθηση της τουριστικής ανάπτυξης στις αγροτικές περιοχές.
          Το Εργαλείο Αυτοαξιολόγησης Τουρισμού του ΟΗΕ για την υποβοήθηση αγροτικών προορισμών, STAR, επιτρέπει στις τοπικές δημόσιες αρχές σε αγροτικούς προορισμούς να αυτοαξιολογούν και να μετρούν το επίπεδο τουριστικής τους ανάπτυξης. Παρέχει επίσης εξατομικευμένες συστάσεις, συγκριτική αξιολόγηση διαφορετικών προορισμών και δημιουργώντας πολύτιμα δεδομένα και γνώσεις για τα κράτη μέλη για την ενίσχυση των πολιτικών αειφόρου και χωρίς αποκλεισμούς τουρισμού.  
          Το εργαλείο είναι διαθέσιμο για όλους τους αγροτικούς προορισμούς στα κράτη μέλη του ΟΗΕ για τον τουρισμό. Είναι ανοιχτό σε τοπικές αρχές που ενδιαφέρονται να μετρήσουν την τουριστική τους ανάπτυξη και να λάβουν έναν προσαρμοσμένο οδηγό συστάσεων για την εφαρμογή ενός βιώσιμου, χωρίς αποκλεισμούς και έξυπνου τουριστικού μοντέλου για τους προορισμούς τους.
Τα βασικά χαρακτηριστικά του STAR περιλαμβάνουν:  
Αυτοαξιολόγηση: Οι αγροτικοί προορισμοί μπορούν να αυτοαξιολογήσουν τις πολιτικές και τις πρωτοβουλίες τους μέσω ενός συνόλου δεικτών που καλύπτουν πέντε τομείς – Τουριστική Διακυβέρνηση. Οικονομική, Κοινωνική και Πολιτιστική Βιωσιμότητα. Περιβαλλοντική βιωσιμότητα; Τουριστική Ανάπτυξη; και υποδομών. Αυτό το εργαλείο αυτοαξιολόγησης επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να επικεντρωθούν στον στρατηγικό σχεδιασμό, το μάρκετινγκ και την προώθηση, την κατάρτιση και την εκπαίδευση, τη χάραξη πολιτικής, τη διαφοροποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, τις υποδομές, την προστασία του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, τη συνεργασία με τοπικούς παράγοντες, την πρόσβαση σε χρηματοδότηση, δεδομένα ή μέτρηση των αποτελεσμάτων, μεταξύ άλλων πτυχών.   
Προσαρμοσμένες συστάσεις: Το εργαλείο παρέχει έναν εξατομικευμένο οδηγό συστάσεων στους χρήστες με συστάσεις που ευθυγραμμίζονται με τα πρότυπα του ΟΗΕ για τον τουρισμό, λαμβάνοντας υπόψη τα μοναδικά χαρακτηριστικά των αγροτικών προορισμών.  
Αριστεία συγκριτικής αξιολόγησης: Υποστηρίζοντας τις τοπικές αρχές σε πολιτικές και πρακτικές συγκριτικής αξιολόγησης, το εργαλείο διευκολύνει την αξιολόγηση των προορισμών σε διάφορες συνιστώσες.  
Δεδομένα και πληροφορίες: Παρέχοντας πληθώρα δεδομένων για τα κράτη μέλη, το ψηφιακό εργαλείο επιτρέπει τη διεξοδική ανάλυση των προορισμών που λαμβάνουν την αξιολόγηση. Ρίχνει φως στις δυνάμεις και τις αδυναμίες των τοπικών κυβερνήσεων στις τουριστικές πολιτικές, στρατηγικές και παρεμβάσεις, θέτοντας τις βάσεις για βελτιώσεις από τις τοπικές, περιφερειακές και εθνικές αρχές στις αγροτικές περιοχές.  
           
Το STAR αποτελεί μέρος του έργου του Τουρισμού για την Αγροτική Ανάπτυξη από τον Τουρισμό του ΟΗΕ. Το Πρόγραμμα οραματίζεται τον τουρισμό ως μοχλό αγροτικής ανάπτυξης και ευημερίας, εκτιμώντας και προστατεύοντας τα αγροτικά χωριά, τα τοπία, τα συστήματα γνώσης και την πολιτιστική πολυμορφία.
Εναρμονίζεται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs) προωθώντας καινοτόμες και μετασχηματιστικές προσεγγίσεις για την τουριστική ανάπτυξη σε αγροτικούς προορισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω