[χρόνος ανάγνωσης 58 δευτερόλεπτα]
Σε μια εποχή που η ποιότητα και η αειφορία στον πρωτογενή τομέα αναδεικνύονται σε κεντρικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας, το καφέ-εστιατόριο του Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων διοργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην κρητική γαστρονομία. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, και σε συνεργασία με τον διακεκριμένο Chef Γιάννη Αποστολάκη, η εκδήλωση υπόσχεται έναν «Ύμνο» στις γεύσεις της Κρήτης, με επίκεντρο το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο του νησιού.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουλίου 2025, στις 20:30, και έρχεται να τιμήσει τους παραγωγούς που με μεράκι και σκληρή δουλειά προσφέρουν καθημερινά προϊόντα υψηλής ποιότητας. Η βραδιά θα δώσει την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να δοκιμάσουν βραβευμένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα διαφορετικών ποικιλιών, αναδεικνύοντας τον πλούτο και την ποικιλομορφία της κρητικής ελαιοκαλλιέργειας.
Η συνεργασία του καφέ-εστιατορίου του Μουσείου με τον Γιάννη Αποστολάκη και την ομάδα του εγγυάται μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Ο Chef Γιάννης Αποστολάκης, είναι γνωστός για την αγάπη του στην ελληνική κουζίνα και την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και δημιουργεί πιάτα που αναδεικνύουν το ελαιόλαδο ως βασικό συστατικό και σύμβολο της κρητικής διατροφής.
Η δράση αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κρήτη – Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026», μιας πρωτοβουλίας που στοχεύει στην προβολή της κρητικής κουζίνας και των τοπικών προϊόντων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Τέτοιες πρωτοβουλίες είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, την στήριξη των παραγωγών και την ενίσχυση του τουρισμού, προσδίδοντας προστιθέμενη αξία στον πρωτογενή τομέα και προβάλλοντας την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά της Κρήτης.
Μην χάσετε αυτή τη μοναδική ευκαιρία να γευτείτε την Κρήτη και να τιμήσετε τους ανθρώπους που την κάνουν τόσο ξεχωριστή. Τηλ. Κρατήσεων: 6979526340.