28α Καζαντζάκεια

Τα 28α ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ, οι Πανελλήνιοι Ποδηλατικοί Αγώνες πραγματοποιούνται στις 22 και 23 Αυγούστου 2020 στο νομό Ηρακλείου. Τα ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ συνδιοργανώνουν ο ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ, η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι Ηρακλείου, Μαλεβυζίου και Μινώα Πεδιάδας.
Ειδικότερα οι Αγώνες θα διεξαχθούν σε 2 ημέρες περιλαμβάνουν:
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Ανάβαση Δαμάστας συνολικής απόστασης 29 χλμ., με προ εκκίνηση από την πλατεία Ελευθερίας στις 16:00, εκκίνηση από την διακλάδωση Γαζίου Αμμουδάρας και μέσω Γαζίου και Π.Ε.Ο. Ηρακλείου Ρεθύμνου θα τερματίσουν στην είσοδο του χωριού Δαμάστα.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Αγώνας αντοχής 100 χλμ σε κυκλική διαδρομή, στην περιοχή της Πεδιάδας.  Εκκίνηση στις 10:30 από την πλατεία Καστελλίου, θα διέλθει από τα χωριά Διαβαιδέ, Λύττος, Κασατμονίτσα, Αρμαριανό Μαθιά, Αρμάχα, Αγία Παρασκευή, Καστέλλι. Η παραπάνω διαδρομή μήκους 20 χλμ θα γίνει 5 φορές. Διάρκεια αγώνα περίπου 3,5 ώρες.
Στην οργάνωση βοηθούν εκτός από τις υπηρεσίες τα Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου (Τ. Τροχαίας, ΑΤ Μινώα Πεδιάδας), η Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου, οι Πολιτιστικοί σύλλογοι Δαμάστας και Καστελλίου, η εθελοντική οργάνωση «ΦΙΛΙΟΣ ΖΕΥΣ», v-strom club και πολλοί εθελοντές.
Οι διοργανωτές παρακαλούν οι κάτοικοι των οικισμών που περνάει ο αγώνας να διευκολύνουν την διεξαγωγή του, και ζητάμε την κατανόηση των χρηστών των δρόμων για την όποια πρόσκαιρη ταλαιπωρία τους.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω