[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 35 δευτ.]
Σειρά επαφών στη ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας πραγματοποίησαν πριν λίγες ημέρες, συνεργάτες του Mediterranean Agrofood Competence Center MACC. Στο πλαίσιο της διεύρυνσης του δικτύου με σημαντικούς επιχειρηματίες του κλάδου από όλη την Ελλάδα, ο κ. Γιώργος Μανουσάκης Υπεύθυνος Δικτύωσης του MACC, συναντήθηκε με καταξιωμένους επιχειρηματίες, ερευνητές και παραγωγούς.
Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις γνωριμίας με επιτυχημένους επιχειρηματίες και συνδεδεμένα μέλη του Μεσογειακού Κέντρου Ικανοτήτων Αγροδιατροφής MACC, όπως η εταιρία FoodOxys PC Spin-off, που εξειδικεύεται στη διασφάλιση της διατροφικής ευεξίας σε εξατομικευμένο επίπεδο.
H Foodoxys είναι μία εταιρία – τεχνοβλαστός (spin-off) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκπροσωπείται από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Φώτη Τέκο.
Δεδομένου ότι το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής (MACC) έχει ενστερνιστεί την ενοποιητική προσέγγιση της Ενιαίας Υγείας OneHealth, οι εκπρόσωποί του θεώρησαν πολύ σημαντικό να επισκεφθούν τα γραφεία του Pytheia Competence Center, το οποίο εξειδικεύεται στην τεχνολογία αιχμής για την Υγεία. Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, υπογράφτηκε και Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU). Πρόκειται για μια σημαντική συνεργασία που βασίζεται στην πρωτοβουλία των δύο Κέντρων Ικανοτήτων, να χαράξουν μια ενιαία στρατηγική με στόχο την επίτευξη βέλτιστων συνθηκών επικεντρωμένων στην υγεία του ανθρώπου, των ζώων και του περιβάλλοντος.
Μια επίσης σημαντική επίσκεψη γνωριμίας πραγματοποιήθηκε με το νέο συνδεδεμένο μέλος Mama’s Pie, που εξειδικεύεται στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων φύλλου με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής που εγγυώνται την ασφάλεια των τροφίμων και ξεχωρίζουν για τη γεύση και την ποιότητά τους.
Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με κοινή επίσκεψη μαζί με τον κ. Χρήστο Λαζαρίδη σύμβουλο της εταιρίας Logos Delta, στις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ Δήμητρα καθώς και στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Πηνειού Lola’s Beer. Η ξενάγηση περιλάμβανε γευστικές δοκιμές σε μπίρες με τοπικό χαρακτήρα, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο μία εποικοδομητική περιοδεία.
MACC
Το Μεσογειακό Κέντρο Ικανοτήτων Αγροδιατροφής – MACC, αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΠΚ) και του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ) την οποία υποστήριξε ενεργά η Περιφέρεια Κρήτης. Πρόκειται για ένα κέντρο γνώσης και εφαρμογής της επιστήμης, που συμβάλλει στην προώθηση και την ανάπτυξη των αγροδιατροφικών επιχειρήσεων της Χώρας, καθώς και στην ενίσχυση της οικονομίας.
Το MACC, συγκεντρώνοντας πληθώρα εταίρων από διάφορους τομείς, όπως ερευνητικά ιδρύματα, καινοτόμες επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς, δημιούργησε ένα διασυνδεδεμένο δίκτυο, που προωθεί αφενός τη συνεργασία και αφετέρου τη συνύπαρξη της γνώσης με την πρακτική εφαρμογή της στην αγορά. Μέσω της συνδυασμένης εμπειρογνωμοσύνης, το MACC παρέχει πρωτοποριακές λύσεις και βοηθά στην επίτευξη οικονομιών κλίμακας, ενώ παράλληλα στηρίζει την ανάπτυξη δικτύων διανομής, τη χρηματοδότηση της τεχνολογικής και εφαρμοσμένης έρευνας, καθώς και την ενσωμάτωση τεχνολογικών και εμπορικών καινοτομιών στις επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.