Ενεργός Διάλογος για το Μέλλον της Επιχειρηματικότητας

[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 16 δευτ.]

Με έμφαση στην ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στην Πολιτεία και τα θεσμικά όργανα της επιχειρηματικής κοινότητας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.), Αντώνης Ροκάκης, συμμετείχε ενεργά στη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Ένωσης. Η παρουσία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη, στα γραφεία της Κ.Ε.Ε.Ε. σηματοδότησε την έναρξη ενός αναγκαίου και ουσιαστικού διαλόγου για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
          Ο κ. Αντώνης Ροκάκης, μεταφέροντας τη φωνή της νησιωτικής Ελλάδας και της τοπικής επιχειρηματικής πραγματικότητας, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, τη σταθερότητα του φορολογικού πλαισίου και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, τονίζοντας την ανάγκη για άμεσες θεσμικές παρεμβάσεις και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
          Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων και Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ, μετά το τέλος της συνεδρίασης δήλωσε τα εξής: «Ως νέα Διοίκηση του κεντρικού θεσμικού φορέα της Επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, ως οφείλαμε, ξεκινήσαμε άμεσα τον ευρύ διάλογο με την Ελληνική Πολιτεία. Μετά την πρόσκλησή μας, και την ουσιαστική ανταπόκριση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Κυριάκου Πιερρακάκη, συζητήσαμε μαζί του τα σημαντικότερα ζητήματα της Επιχειρηματικότητας και συμφωνήσαμε να του υποβάλουμε γραπτά την ολοκληρωμένη μας πρόταση για το Μέλλον της.
          Στη δική μου παρέμβαση έδωσα έμφαση στην ανάγκη έγκαιρης – στενότερης συνεργασίας από πλευράς της Κυβέρνησης με τα εκλεγμένα θεσμικά όργανα της Επιχειρηματικότητας και μεγαλύτερης ευελιξίας, ώστε να αποφεύγονται άσκοπες συγκρούσεις και αρρυθμίες στους κοινούς αναπτυξιακούς μας στόχους (όπως για τις ταμειακές μηχανές / POS, την ψηφιακή κάρτα εργασίας κλπ.).  
          Προερχόμενος από την Κρήτη και τη Νησιωτική Επιχειρηματικότητα έδωσα έμφαση στην επείγουσα ανάγκη έμπρακτης ενίσχυσης από την Πολιτεία της ευάλωτης Ανταγωνιστικότητάς μας, ιδιαίτερα μετά τις διαπιστωμένες δυσλειτουργίες του Μέτρου του «Μεταφορικού Ισοδύναμου».  
          Τόνισα τη θέση μας για την επιδίωξη ευρύτερης συναίνεσης σε σταθερό φορολογικό σύστημα σε βάθος δεκαετίας, με περαιτέρω αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών, σε συνδυασμό με μείωση του ΦΠΑ για την τόνωση της κατανάλωσης και αναχαίτιση της επίμονης Ακρίβειας.  
          Ήρθε η ώρα για γενναία μείωση των εργοδοτικών εισφορών και ταύτιση ή έστω προσέγγιση του φορολογικού συντελεστή, προκειμένου να εξαλειφθεί το δίλημμα μεταξύ της ασφαλιζόμενης εργασίας ή της φορολόγησης.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω