Κρητικός Πρόεδρος ΟΑΚΑ

Ο Καθηγητής Νεκτάριος Βιδάκης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου είναι ο νέος πρόεδρος του Ολυμπιακού Κέντρου Αθήνας (ΟΑΚΑ) «Σπύρος Λούης», με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, έως 12 Σεπτεμβρίου 2021.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Νεκτάριος Βιδάκης είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1993) και Διδάκτωρ Μηχανολόγος Μηχανικός (1997).
τακτικός Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Διευθυντής του εργαστηρίου Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής.
Στο πλαίσιο της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του υπήρξε για μια δεκαετία μελετητής βιομηχανικών εγκαταστάσεων, τεχνικός σύμβουλος σε βιομηχανικές μονάδες και μέλος πολλών διοικητικών συμβουλίων.
Έχει συγγράψει τρία βιβλία, πλέον των σαράντα εργασιών σε διεθνή περιοδικά υπό κρίση και πλέον των ογδόντα δημοσιεύσεων σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Το επιστημονικό έργο του έχει πλέον των 940 ετεροαναφορών (h-Index 18).
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος Εθνικών και Ευρωπαϊκών έργων Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, ως Ερευνητής ή και Επιστημονικός Υπεύθυνος. Είναι εφευρέτης ή συνεφευρέτης σε τρεις ευρεσιτεχνίες.
Από το 2000 και για τέσσερα χρόνια υπήρξε Διευθυντής Ανάπτυξης και Κατάρτισης του Εμπορικού και Βιομηχανικού επιμελητηρίου Ηρακλείου. Το 2004 εκλέχτηκε αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Κρήτης, ενώ το 2008 εκλέχτηκε στη βαθμίδα του καθηγητή του ίδιου τμήματος. Διδάσκει επίσης στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Τμήμα «Προηγμένα Συστήματα Παραγωγής, Αυτοματισμού και Ρομποτικής» του ΤΕΙ Κρήτης, ενώ εκλέχθηκε και Διευθυντής του ίδιου προγράμματος για μια διετία.
Έχει συμμετάσχει ως επιβλέπων ή μέλος τριμελών επιτροπών παρακολούθησης Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών εργασιών. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος διοικητικών επιτροπών του Τμήματος και του Ιδρύματος, υπήρξε Πρόεδρος του Τμήματος για 5 έτη και σήμερα είναι αναπληρωτής Πρόεδρός του.
Στα επιστημονικά και ερευνητικά ενδιαφέροντα του συμπεριλαμβάνονται τα Συστήματα Παραγωγής, Οι Κατασκευαστικές Τεχνολογίες, η Μηχανολογία Ακριβείας, η Αντίστροφη Μηχανική, ο Αριθμητικός Έλεγχος Εργαλειομηχανών, τα συστήματα CAD/CAM/CAE και η εμβιομηχανική.

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω