[χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτό και 23 δευτ.]
Η Κρήτη μας Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας 2026
ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΝ 2026 «Επανασχεδιασμός Πρωτογενούς Τομέα»
ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ
Με επίκεντρο το θέμα «Επανασχεδιασμός Πρωτογενούς Τομέα», η Ημερίδα «Κρητών Καλλιεργείν 2026» έρχεται να υπογραμμίσει τη στρατηγική σύνδεση της παραγωγής με την τελική αξιοποίηση. Το 2026, η Κρήτη φέρει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Γαστρονομίας, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη η αγροτική παραγωγή να συνδεθεί άμεσα και ποιοτικά με τη γαστρονομική της ταυτότητα. Η Ημερίδα αναδεικνύει αυτή τη σύνδεση, μετατρέποντας το διάλειμμα και το γεύμα δικτύωσης σε ένα «εργαστήριο» υψηλής διατροφικής αξίας μέσω της Βιωματικής Γαστρονομίας.
Η συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας (μέσω των επίλεκτων Κρητικών μελών της) ξεπερνά τα όρια της απλής παροχής catering και καθίσταται επίσημη Συνεργασία Προστιθέμενης Αξίας με εθνική εμβέλεια.
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Λέσχης θα χαιρετήσει κατά την έναρξη, δίνοντας το στίγμα της αναβάθμισης της γαστρονομίας σε θεσμικό παράγοντα ανάπτυξης.
Παράλληλα οι Κρητικοί Σεφ, μέλη της Λέσχης, θα ενημερώσουν το κοινό, πριν από κάθε γεύμα, για τις δημιουργίες τους, αναλύοντας τις πρώτες ύλες και τη φιλοσοφία πίσω από τα πιάτα. Αυτή η «μικρή παρουσίαση» μετατρέπει το γεύμα σε μοναδική εμπειρία.
Η δράση της «Βιωματικής Γαστρονομίας» στην Ημερίδα «Κρητών Καλλιεργείν 2026» δεν αποτελεί απλώς μια παράλληλη εκδήλωση, αλλά μια στρατηγική κίνηση με πολλαπλό επιχειρηματικό όφελος:
Αναβάθμιση του Brand & Διαφοροποίηση
Αντί για τα συνήθη, τυποποιημένα εδέσματα των συνεδρίων, η Λέσχη θα παρουσιάσει μια σειρά από υψηλής ποιότητας κρητικά εδέσματα και σνακ κατά το διάλειμμα. Αυτή η επιλογή τονίζει την προσήλωση στην ποιότητα και τη διαφοροποίηση, αναδεικνύοντας τον πλούτο της τοπικής διατροφής.
Δικτύωση Υψηλού Επιπέδου
Το γεύμα δικτύωσης (networking lunch) αποκτά ουσία. Οι συμμετέχοντες συνομιλούν έχοντας ως κοινό σημείο αναφοράς την ποιότητα του φαγητού που μόλις τους παρουσιάστηκε από κορυφαίους επαγγελματίες.
Εστίαση στην Ποιότητα
Η έμφαση στις τοπικές, εποχικές και εκλεκτές πρώτες ύλες, όπως παρουσιάζονται από τους επαγγελματίες σεφ, λειτουργεί ως δείκτης ποιότητας και κατεύθυνση για τις μελλοντικές επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα.
Μέσα από τη Βιωματική Γαστρονομία, το «Κρητών Καλλιεργείν 2026» επιδιώκει να αποδείξει έμπρακτα ότι η επανασχεδίαση του αγροδιατροφικού μοντέλου της Κρήτης περνάει μέσα από την ενοποίηση της παραγωγικής διαδικασίας με την τελική της αξία.
Η Ημερίδα διοργανώνεται το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026 στις 10πμ , στο Συνεδριακό Κέντρο του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων – ΜΑΙΧ, στα Χανιά.
Εξασφαλίστε τώρα τη συμμετοχή σας!!!!!!
Συμπληρώστε σήμερα τη φόρμα και γίνετε μέρος της κοινότητας που διαμορφώνει την επόμενη μέρα!!!




