Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο με τον Bakery Chef Χάρη Παπαλίτσα στη Σχολή Αρτοποιίας των Τεχνικών Σχολών Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Ο διακεκριμένος Bakery Chef μοιράστηκε τις πολύτιμες γνώσεις του με τους απόφοιτους της Σχολής σε ένα μοναδικό Masterclass, στο οποίο μετέφερε όλα όσα έμαθε στη διάρκεια των σπουδών του, αλλά και την εμπειρία του δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς. Το διήμερο Masterclass πραγματοποιήθηκε 25 και 26 Οκτωβρίου στην έδρα της Σχολής στη Νέα Αλικαρνασσό, οδός Λ. Ικάρου και Αρχιμήδους 1, με τη συνδιοργάνωση της Gastronomy Essentials και του συντονιστή Χάρη Χαραλαμπίδη, με στόχο να μυήσει τους νέους αρτοποιούς σε σύγχρονες τεχνικές, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν καινοτόμα προϊόντα μένοντας ταυτόχρονα πιστοί στην τέχνη της παραδοσιακή αρτοποιίας.
Ο Χάρης Παπαλίτσας έμαθε, σε μικρή ηλικία, την τέχνη της Αρτοποιίας στον ξυλόφουρνο της οικογένειάς του στον Βόλο και στη συνέχεια σπούδασε το επάγγελμα που ακολουθεί με ιδιαίτερη επιτυχία. Εκπαιδεύτηκε, μεταξύ άλλων, στη Διεθνή Σχολή Αρτοποιίας της Βαρκελώνης (Gremi de Flequers de Barcelona), στη Σχολής Αρτοποιών της Μαδρίτης (ASEMPAN) και μαθήτευσε δίπλα σε διεθνούς φήμης αρτοποιούς. Έχει αναλάβει τεχνικές παρουσιάσεις, επιδείξεις μεγάλων εταιριών του κλάδου και σεμινάρια αρτοποίησης. Επιπλέον είναι ιδιοκτήτης της δικής του αλυσίδας αρτοποιείων και συγγραφέας βιβλίου στο οποίο μοιράζεται συνταγές για γλυκά και αλμυρά αρτοσκευάσματα, καινοτόμα και παραδοσιακά ψωμιά.